Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Zdeněk Srstka přijel do Plzně speciálně kvůli Psímu dnu!

17.05.2012 21:54

Speciálně kvůli Psímu dnu, který se ve čtvrtek 17. května konal v Borském parku v Plzni, zavítal do západočeské metropole herec a moderátor Zdeněk Srstka. Velmi rád souhlasil s funkcí porotce v soutěži o NEJ PSA a celé odpoledne si skvěle užíval. Čtěte rozhovor!

b
b2bb1a39a5

Jedním z porotců soutěže o NEJ PSA, která se ve čtvrtek 17. května konala v rámci Psího dne psů v Borském parku v Plzni, se i letos stal oblíbený herec a moderátor Zdeněk Srstka. Ten je svou láskou ke zvířatům, hlavně tedy psům pověstný a všichni jej dobře známe jako kolegu Marty Kubišové v pořadu "Chcete mě?" Redakce Internetových novin QAP.cz jej tedy na Psím dnu trošku z jeho lásky ke psům vyzpovídala.

Podle čeho pejsky v soutěži o NEJ PSA hodnotíte?

To Vám řeknu narovinu, hodnotím podle srdce, podle toho, jak se mi líbí... Tak nějak, jak ten pejsek vypadá. Oni jsou všichni roztomilí. Ona je to taková, ne nemilá funkce, ale pak v tom lítáte a říkáte si, líbí se mi mrňavý pejsci, pak ti opravdu velcí. Já mám toho americkýho buldoka, ale ten tady žádný není, tak nadržovat jsem nemohl.

Kolik a jakých jste měl psů?

Ten buldok je už asi pátej. Měl jsem ale třeba taky krysaříka, ten se mi ztratil, šel někam ´za ženskou´. Druhého pejska jsem měl boxera, ty jsou s těma ´rozláclýma´ čumákama a těma očima moc roztomilí.

Jste často zván na podobné akce?

Jo, teď se ty voříškiády staly velice populární. Nedávno jsem byl v Žernově, tam jsem byl už pojedenáctý. Kdysi to začal režisér Moskalyk, teď už bohužel není naživu. Tentokrát tam bylo už asi 160 pejsků!

Těší Vás tahle role?

Jo, je to legrace! Když ukazujou oblečky pro psy, to je pěkné. Nebo různé soutěže, lidi jásaj.

Ještě se zeptám, k nám do Plzeňského kraje jezdíte pravidelně do Babylonu na mistrovství republiky ve zvedání kamene, chystáte se i letos?

Určitě, už jsem domluvený a budu tam! Radši volám vždycky dopředu, kdy to bude. Moc rád se koukám na silové a silácké výkony, takže si to nechci nechat ujít. A už tam mám také známé!

Zdeněk Srstka nakonec ještě po vyhlášení vítězů soutěže o NEJ PSA vybral svého ´favorita´, kterým se stal sedmiletý Německý boxer Carlo. Během celého odpoledne s úsměvem poklábosil s každým, kdo jej oslovil, rád se s fanoušky vyfotografoval a rozdával autogramy, třeba i na psí vodítko, se kterým za ním přišel pan Václav z Plzně.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT