Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Omezení v centru Plzně se rozšíří! Parkování přes zákaz se prodraží, FOTO

15.01.2015 8:03

Omezení v centru Plzně v suvislosti se zahájením EHMK se rozšíří. Už teď strážníci kontrolují dodržování zákazu parkování na náměstí a může se to hodně prodražit. Přinášíme podrobnosti!
 

Parkování v centru Plzně_QAP_foto (2)

Historické centrum Plzně se v následujících dnech promění v pěší zónu. V souvislosti se slavnostním zahájením EHMK se už od pátku rozšíří zákaz parkování z náměstí i do okolních ulic a platit bude také zákaz vjezdu do centra. Dodržování kontrolují strážníci a na náměstí už rozdali hodně botiček...

Zahájení Evropského hlavního města kultury promění centrum Plzně doslova v pěší zónu. POřadatelé se opakovaně obrací na veřejnost, aby k cestování do centra především v sobotu během hlavního dne oslav využili posílenou MHD. S rozšířeným omezením by řidiči měli počítat už od pátku 16. ledna.

Zatímco na náměstí Republiky platí zákaz parkování pro řidiče vyjma lidí s pvolením Plzeň 2015 od 7. ledna, od 16. ledna se zákazy rozšíří i do přilehlých ulic v okolí historického jádra města.

Od pátku bude platit zákaz vjezdu a také zákaz parkování ve zhruba dvacítce okolních ulic: ulice Bezručova, Františkánská, Zbrojnická, Sedláčkova, Prešovská, Riegrova, Dominikánská, Solní, Veleslavínova, Malá, Rooseveltova, Perlová, sady 5. května, Šafaříkovy sady, Křižíkovy sady, Smetanovy sady, Kopeckého sady, Jungmannova a Martinská.

Zákaz platí od půlnoci ze čtvrtka na pátek až do nedělního poledne. Pro ty, kteří v sobotu zamíří na zahájení z větší dálky a pojedou do Plzně autem, jsou doporučená záchytná parkoviště v jiných částech města, více se dočtete zde.

Na dodržování zákazů dohlíží strážníci v rámci výkonu služby...

Už v posledních dnech auta Plzeň 2015 skutečně obsadila náměstí Republiky s tím, jak přípravy na zahájení nabírají na intenzitě. Parkování je povolené jen pro auta se speciálními povoleními společnosti, která jsu umístěná na palubních deskách aut. Ostatní řidiči, kteří zaparkují na náměstí, musí počítat s problémy. Strážníci lokalitu kontrolují.

"Strážníci městské policie dohlíží na dodržování zákazů parkování v rámci běžného výkonu služby. V kontrolách budou strážníci samozřejmě pokračovat i v dalších dnech," doplnila mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství