QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pochoutky, tradiční jarmark i kulturní program. To jsou Slavnosti jablek

25.09.2019 8:57

Jablečné slavnosti jsou čím dál více populární. Pokud nemáte program na víkend, vyrazte na ně i s dětmi do Nebílov nebo na Krasíkov nedaleko Konstantinových Lázní.

DSC_0619

Slavnosti jablek jsou již neodmyslitelnou součástí brzkého podzimu. Pořádají se na několika místech České republiky. V Plzeňském kraji si tuto akci můžete užít například v sadech v Nebílovech, kde proběhne 29. zaří od 11:00 do 18:00 již 11. ročník. Zdejší jablečné slavnosti nepotěší pouze vaše chuťové pohárky, ale také se zde pobavíte a možná i nečemu přiučíte. Pořadatelé návštěvníky lákají na výstavu staré i nové zemědělské techniky, řemeslný trh, ale i jízdu zručnosti traktorem. Rodiče určitě potěší, že si to zde užijí také děti, pro které jsou připravené tvůrčí dílničky i hravá naučná stezka přímo v jablečných sadech. A pokud se domníváte, že vlastníte recept na dokonalý sladký dezert z jablek, neváhejte ho upéct, vzít s sebou a přihlásit se do soutěže o nejlepší jablečný moučník.

Krásnou podzimní atmosféru nasajete také na Slavnostech jablek na vrchu Krasíkov, které se uskuteční v sobotu 5. října od 10:00 do 18:00. I tady na vás čekají dobroty z jablek, které si nejlépe vychutnáte s nádherným výhledem do podzimem zbarvených okolních lesů. Přímo na vrchu najdete kapli a zbytky hradu jménem Švamberk. Na návštěvníky zde čekají řemeslníci se svými výrobky - seženete u nich proutěné zboží, keramiku, šperky, bytové doplňky, ručně šité i pletené oděvy. Pro zajímavost se můžete podívat na to, jak se jablka moštují. Program je jednoduše nabitý a místo neobyčejně půvadné. Pod vrchem se navíc nachází Dvůr Krasíkov, zemědělský areál, ve kterém si děti užijí farmářskou mini zoo a dospělí mohou navštívit Amálčin krámek, kde to vypadá, jakoby se zde zastavil čas. Koupit si zde můžete mýdlo, šumivé bomby do koupele, levandulové sušenky anebo třeba kozí či kravské sýry.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24