QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie obvinila mladíka z přepadení benzínky v Losiné! Vydával se za svědka

19.06.2019 8:39

Policie odhalila lupiče, který nedávno přepadl benzínku v Losiné. Jedná se o mladíka z jižního Plzeňska. Policistům se původně přihlásil jako svědek. Čtěte podrobnosti!

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

Po zhruba dvou týdnech od přepadení benzínky v Losiné u Plzně padlo obvinění. Policie z přepadení čerpací stanice viní 21letého mladíka z jižního Plzeňska.

"Policisté ve věci zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupež. Obviněným je teprve 21letý mladík z menší obce na jihu Plzeňska. Ten v inkriminovanou dobu donutil obsluhu čerpací stanice pod pohrůžkou násilí, kdy v ruce držel nůž, aby otevřela trezor a vydala mu finanční hotovost ve výši téměř 400 tisíc korun. Zloděj si peníze uložil do igelitové tašky a z místa utekl," popisuje mluvčí policie Michaela Raindlová.

Poměrně kuriózní na celé záležitosti je fakt, že obviněný mladík se policii přihlásil původně jako svědek. Tvrdil, že viděl pachatele z místa utíkat. Dokonce ho prý chtěl dopadnout, ale nevyšlo to. Detektivy ovšem dlouho za nos nevodil. "Pod tíhou důkazů se policistům přiznal, že si vše vymyslel, a že peníze odcizil on sám. Peníze utratil za dluhy z minulosti, za nákup různé elektroniky a za pronájem luxusního zahraničního vozidla," pokračuje policejní mluvčí.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Za zvlášť závažný zločin loupeže hrozí mladíkovi až deset let ve vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24