QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie vyřešila přepadení poštovní doručovatelky. Lupiči mířili na ženu pistolí

18.10.2019 18:52

Ozbrojení pachatelé obrali doručovatelku o peníze na důchody. Ženu natlačili do domu a přitom na ni mířili pistolí. Oba lupiči už jsou za mřížemi.

ilustrační foto_QAP foto (3)

Kriminalisté už mají pachatele přepadení poštovní doručovatelky v Plzni – Lobzích. Vše se odehrálo loni v listopadu za bílého dne v ulici Pod Vrchem.

Policisté teď zahájili stíhání obou lupičů. "Obviněnými jsou dva muži z Plzně ve věku 32 a 47 let. Ti 9. listopadu 2018 v ranních hodinách přepadli s pistolí v ruce 52letou poštovní doručovatelku. Jeden z pachatelů ženu nejprve natlačil do chodby domu, kde zrovna roznášela dopisy a přitom jí na břicho mířil pistolí. Po chvíli do domu přišel i druhý z pachatelů a za stálé hrozby namířenou střelnou zbraní chtěli po doručovatelce peníze. Oba byli maskovaní a měli na sobě více vrstev oblečení. Žena jim z obavy o svůj život vydala přes 25 tisíc korun, které byly určené na vyplacení důchodů. Mužům to ovšem nestačilo a chtěli další peníze. Poškozená jim ukázala desky, ze kterých předtím vyndala hotovost, aby se přesvědčili sami, že už žádné další finanční prostředky nemá,“ popisuje událost policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Oba lupiči pak z místa činu utekli. "Při útěku ze sebe strhávali různé části oblečení a odhazovali je na zem. Policisté začali po pachatelích ihned pátrat a o pomoc požádali i veřejnost. Z nalezených oděvů odebrali a zajistili veškeré stopy. Natipovali si dva muže, kteří se ovšem k loupeži odmítli vyjádřit. Přesto se plzeňským kriminalistům díky skvělé mravenčí práci a na základě důkazů a svědeckých výpovědí podařilo oba muže usvědčit,“ dodává mluvčí. V současné době si už oba pachatelé odpykávají trest odnětí svobody za jinou majetkovou trestnou činnost. 

FOTO: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24