Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Zátah na piráty silnic v Plzni! Padly pokuty za skoro 50 tisíc

09.05.2014 11:24

Policisté během státního svátku obsadili silnice v Plzni a posvítili si hlavně na piráty silnic a dodržování rychlosti. Právě za rychlou jízdu platili řidiči nejvíc. Padly pokuty za skoro 50 tisíc.

Policejní kontroly znovu obsadily silnice.

Státní svátek byl v Plzni ve znamení rozsáhlých kontrol na silnicích. Dopravní policisté obsadili komunikace ve dvou vlnách, dopoledne i odpoledne a nestačili se ohánět. Rozdali pokuty za skoro 50 tisíc a desítky řidičů zaplatily nejčastěji za příliš rychlou jízdu.

Hned ve dvou vlnách proběhly ve čtvrtek v Plzni policejní kontroly na silnicích. Policisté si na řidiče o státním svátku posvítili především v souvislosti s porušováním předepsané rychlosti. "Dopravní policisté Městského ředitelství policie Plzeň v průběhu včerejšího dopoledne a odpoledne realizovali na komunikacích města Plzeň dopravně bezpečnostní akci zaměřenou především na dodržování zákonem stanovených rychlostních limitů. Dále zjišťovali zda řidiči, ale i ostatní účastníci silničního provozu dodržují všechna platná ustanovení silničního zákona a dalších předpisů. Kromě toho pátrali po osobách, věcech, kolech a vozidlech," potvrdila mluvčí policie Hana Štefflová.

Zátah trval šest hodin! Zhruba 90 procent zasatvených řidičů muselo platit pokutu, nejčastěji za příliš rychlou jízdu...

Policisté měli v průběhu několikahodinových kontrol plné ruce práce. "Během šesti hodin zkontrolovali celkem 94 vozidel, kdy zjistili 81 přestupků. Sedmdesát sedm případů vyřešili ihned na místě uložením blokových pokut v celkové výši 49 500 korun. Celkem čtyři případy, kdy řidiči překročili rychlost, předali k vyřízení místně a věcně příslušnému správnímu orgánu. Nejčastěji pokuty padaly právě za překročení povolené rychlosti, celkem 69 řidičů jelo rychleji, než stanoví zákon, a odneslo si rozhodnutí o uložení blokové pokuty v celkové výši 45 600 korun," dodává výsledky mluvčí policie.

Řidiči by na silnicích měli počítat s kontrolami i v následujících dnech. Chybět nebudou ani dechové zkoušky kvůli alkoholu.

 

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství