Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

24letý mladík loupil během jediného měsíce šestkrát

01.11.2010 13:48

24letý mladík z Plzně kradl úplně všechno, co se mu naskytlo. Vykradl nápojový automat, řeznictví na Klatovské třídě, restauraci i hudební klub.

Opravdu široký záběr měl při své trestné činnosti 24letý zloděj z Plzně. Mladíka už policisté dopadli a zatím jej obvinili v šesti případech krádeže.

"V těchto dnech si převzal z rukou policistů ze služby kriminální policie a vyšetřování 24letý mladík z Plzně usnesení o zahájení trestního stíhání pro pokračující přečin krádež v souběhu s pokračujícím přečinem poškození cizí věci. Plzeňští policisté zjistili, že má na svědomí od 4. října šest případů," uvedla mluvčí plzeňské policie Martina Korandová s tím, že svým jednáním způsobil celkové škody za více než 38 tisíc korun.

A jak jeho jednoměsíční ´kariéra´ probíhala?

"V pondělí 4. října šel ulicí U Borského parku v Plzni a zalíbil se mu nápojový automat. Kleštěmi poničil uzamykání a odcizil přes 122 plechovek s různými nápoji. Ten samý den ještě vnikl do restaurace v ulici U Borského parku a s sebou si odnesl 12 láhví s alkoholem," uvedla Korandová a pokračovala: "O víkendu 8. až 10. října poničil zámek mříží u jedné prodejny řeznictví na Klatovské třídě. Zaměstnanci obchodu zjistili, že jim chybí stravenky, párky, klobásy, salámy, vepřové a hovězí maso, přepravky a mobilní telefon."

Mladý zloděj byl ale celkem ´pracovitý´ a hned v následujícím týdnu se krádeží věnoval dál. "Mezi středou 13. a pátkem 15. října si vybral jeden klub v Máchově ulici v Plzni. Odtud si odnesl 4 prázdné pivní sudy, jeden plný se třiceti litry piva a 40 lahvových piv. V Sokolovské ulici si pak vyhlédl restauraci, její vlastník oznámil odcizení 7 prázdných sudů, aku vrtačky, cigaret, 800 metrů zvonkového kabelu a komponentů s pyrotechnickými efekty. Jako poslední má na svědomí vloupání do prodejny pekařství v Gerské ulici v Plzni. Do tašky si uložil 26 salámů, poškodil automat na žvýkačky, z kterého si vzal drobné mince a žvýkačky," dodala Korandová.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT