Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeňský Bolevák ovládnou otužilci, můžete se přidat!

20.11.2014 12:48

V pořadí 36. ročník závodu v zimním plavání "Slavnost Slunovratu" proběhne na plzeňském Boleveckém rybníku v sobotu 22. listopadu ve 12 hodin. Otužilce uvidíte tradičně na pláži pod Bílou Horou.

zavody otuzilcu 2014 - plakat2

Rtuť teploměru začíná klesat alespoň pod 10 stupňů a to je výzva pro otužilce! Klub sportovních otužilců Plzeň chystá na sobotu 22. listopadu tradiční závod v zimním plavání "Slavnost Slunovratu". Proběhne na pláži Boleveckého rybníka pod Bílou Horu od 12 hodin a do vody se ponoří nejen "místní" otužilci, ale dorazí i kolegové z dalších zemí Evropy...

36. ročník závodu v zimním plavání "Slavnost Slunovratu" přilákala i plavce z Německa nebo Velké Británie.

,,Závod je součástí Českého poháru v zimním plavání a závodníci se zde postaví na tratě 100, 250, 500, 750 a 1000m. Své síly změří kompletní špička českých zimních plavců a také závodníci ze Slovenska, Německa a Velké Británie," popisuje Ondra Franěk z Klubu sportovních otužilců Plzeň. 

Pokud si chcete vodu v Boleváku sami vyzkoušet, máte jedinečnou šanci!

Otužilci vyzývají i širokou veřejnost, aby podzimní vodu vyzkoušela. Voda v Boleváku je podle nich jedna z nejčistějších stojatých vod v celé republice a její teplota se pohybuje okolo 4-5 stupňů. Pokud se odvážíte, dostanete navíc za tento výkon pamětní diplom. Pro ostatní přihlížející je připraveno i teplé občerstvení.

A jaký je rekord, co se týká teploty vody, pro otužilce? ,,Koupeme se v různých teplotách. Na stojatých vodách dokud voda nezamrzne. Ale koupali jsme se například i na řece Úhlavě v Příchovicicích, která měla -1,8 stupně," prozradil QAPu otužilec Ondra Franěk.

Akce začíná v Plzni na Boleváku v sobotu 22. listopadu ve 12 hodin.
FOTO:Klub sportovních otužilců 
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství