QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Požár vagonu v Plzni. Vysoké teploty komplikovaly zásah - FOTKY

27.06.2022 13:20     28.06.2022 8:48

V pondělí 27. června krátce po poledni vzplanul osobní vagon nedaleko hlavního nádraží v Plzni. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Dva hasiče si převzala záchranná služba.

vagon hoří_nádraží Plzeň_HZSPK
vagon hoří_nádraží Plzeň_HZSPK (1)vagon hoří_nádraží Plzeň_HZSPK (2)vagon hoří_nádraží Plzeň_HZSPK (3)vagon hoří_nádraží Plzeň_HZSPKvagon hoří_Plzeň_HZSPK (2)vagon hoří_Plzeň_HZSPK (1)vagon hoří_Plzeň_HZSPK (3)vagon hoří_nádraží Plzeň_PČR (1)vagon hoří_nádraží Plzeň_HZSPK(21)vagon hoří_nádraží Plzeň_PČR (3)vagon hoří_nádraží Plzeň_PČR (4)

V pondělí 27. června po poledni začal hořet osobní vagon nedaleko hlavního nádraží v Plzni. Stoupající dým byl vidět z velké dálky. "Ve 12:54 za hlavním nádražím v Plzni nedaleko rozdvojení trati do směrů na České Budějovice a na Prahu hořel osobní vagon. Hasiči Správy železnic zkratovali trakční vedení abychom mohli bezpečně provést hasební zásah," uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Na místě zasahovalo šest požárních jednotek. "Zasahovaly stanice Střed, Slovany, JSDH Božkov, hasiči SŽ a družstvo ze stanice Košutka," upřesnil Poncar.

Vzhledem k horkému počasí byl zásah pro hasiče velmi náročný. "Záchranná služba na místě události zasahovala u dvou prekolapsových hasičů, kteří byli vlivem požáru a vysokých teplot ovzduší pod extrémní fyzickou zátěží. Oba byli při vědomí, naši záchranáři je ošetřili a ponechali na místě. Zdravotní stav ani jednoho z nich nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení," uvedla Andrea Divišová, mluvčí záchranné služby.

Na místě události byla i policie. "Na místě byla hlídka z obvodního oddělení Plzeň-střed. Situace se obešla bez evakuace osob," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Jeden vagon byl požárem zcela zasažen. V dalších se šířil kouř. Celkem se to týkalo pěti vozů bez lokomotivy. Krátce po půl třetí odpoledne se podařilo hasičům požár lokalizovat.

Úmyslné zapálení bylo vyloučeno. "Na místo byl přivolán policejní psovod se psem specialistou na vyhledávání akcelerantů hoření, který po ohledání místa požáru vyloučil úmyslné zapálení. Při požáru vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun, neboť vagóny byly určené k likvidaci. Policisté se i nadále zabývají veškerymi okolnostmi případu," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Foto HZSPK, PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24