QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Požár zdevastoval rodinný dům v Horním Staňkově! Škoda je přes milion - FOTKY

23.04.2019 7:58

Velké hasičské manévry spustil v části Horního Staňkova v noci na úterý požár rodinného domu. Objekt v podstatě lehl popelem. Na místo míří vyšetřovatelé, příčina zatím není známá.

6
6134527

Hasiči v Plzeňském kraji v těchto dnech zažívají hodně náročné zásahy. Práci jim přidělávají požáry nejrůznějších porostů. V Plzni je v pondělí zaměstnal obří požár lesa u Krkavce (více zde). V noci na úterý pak museli vyjíždět do části Horního Staňkova kvůli požáru rodinného domu.

"Před půlnocí včera vyjelo deset jednotek v Hlavňovicích. Jednalo se o požár rodinného domu a okolních přístavků a přístřešků. Dům byl využíván jako rekreační chalupa. V době požáru se v místě nikdo nenacházel," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

Zásah byl velmi náročný. Kromě rodinného domu museli hasiči nakonec zasahovat i v jeho okolí. "Hasičům zásah komplikoval velmi silný vítr, který unášel jiskry z požáru mnoho desítek metrů daleko, dokonce až tak, že zapálily strom v zahradě vzdálený téměř sto metrů," popisuje mluvčí krajských hasičů.

Předběžně byla škoda odhadnutá na víc jak milion. Příčina požáru zatím není známá. Teprve v průběhu úterý na místo vyrazí vyšetřovatelé jak hasičů, tak policie.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24