Pozor na přípravek do koupele! ČOI varuje před nebezpečným výrobkem - FOTO

11.01.2019 14:52

Inspektoři ČOI objevili na trhu nebezpečný přípravek do koupele, který může znamenat riziko pro děti! Výrobek vypadá jako cukrářský košíček, který se dá zaměnit s potravinou.

koupel1-768x576
koupel1-768x576koupel1-768x577koupel1-768x578

ČOI zakázala prodej nebezpečného hydratačního přípravku se vzhledem cukrářského zákusku s imitací šlehačky. Po uvolnění malých částí na košíčku může dojít k jejich polknutí nebo vdechnutí dětmi. Inspekce proto rozhodla o okamžitém stažení z trhu.

„Přípravek do koupele vypadá jako cukrářský zákusek s imitací šlehačky, ve které je umístěno šest červených kuliček - bonbonků s tvarem a vůní malých ovocných plodů. Kuličky nejsou se šlehačkou pevně spojeny, ale šlehačka je pevně spojena s papírovým bílým košíčkem s červenými puntíky,“ popisuje produkt mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Košíček má průměr 60 mm a výšku 45 mm. Celková výška výrobku činí 77 mm. Výrobek je zabalen do smršťovací fólie, na které jsou na boku košíčku uvedeny bezpečnostní informace, informace o výrobci a dovozci a štítek s textem: „Koupelový košíček! Vydrží až 4 koupele!“ Vespod košíčku je pak informace o složení výrobku a je zde uveden výrobce, druh vůně, doporučené použití výrobku a bezpečnostní informace formou piktogramů.

ČOI zjistila, že výrobek je nebezpečný svou zaměnitelností s potravinou. "Dále může u výrobku snadno dojít k oddělení malých částí - červených kuliček a ty pak mohou děti či osoby s omezenou schopností orientace vložit do úst, popř. nosu. Následně může dojít k vdechnutí malých částí a tím k možnému zablokování dýchacích cest a přerušení přívodu kyslíku," varuje Jiří Fröhlich.

Inspekce proto rozhodla o bezodkladném stažení výrobku z trhu. 

Koupelový košíček byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvo průmyslu a obchodu a informace o něm jsou zveřejněné v systému RAPEX.

FOTO: ČOI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24