Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská ZOO slaví nový přírůstek! Narodil se hrošík, FOTKY a VIDEO

23.11.2014 9:03

Plzeňská ZOO hlásí další mimořádný úspěch. Hrošici Monice se narodilo dlouho očekávané mládě. Zatím nemá jméno, ale má se čile k světu. Podívejte se na fotky i na video z porodu!

Mládě hrošíka liberijského_foto_facebook Zoo Plzeň (3)
Mládě hrošíka liberijského_foto_facebook Zoo Plzeň (1)Mládě hrošíka liberijského_foto_facebook Zoo Plzeň (2)Mládě hrošíka liberijského_foto_facebook Zoo Plzeň (3)Mládě hrošíka liberijského_foto_facebook Zoo Plzeň (4)Mládě hrošíka liberijského_foto_facebook Zoo Plzeň (5)Mládě hrošíka liberijského_foto_facebook Zoo Plzeň (6)

Plzeňská ZOO poslala do světu ohromnou novinu. Poprvé v historii hlásí mládě hrošíka liberijského. Samice Monika byla už v posledních týdnech hodně nervózní a příchod nového mláděte se tak očekával skutečně každým dnem. Zatím nemá jméno, ale rozhodně se má k světu.

Samice hrošíka liberijského Monika byla ostře sledovanou dámou plzeňské ZOO už několik týdnů. Zaměstnanci ZOO byli dokonce napjatí už před několika dny, kdy slavil narozeniny nosorožec Baabuu. Právě v předvečer jeho oslavy to vypadalo, že sláva bude hned dvojitá. Nakonec si to ale samice ještě "rozmyslela" a mládě hrošíka liberijského plzeňské ZOO přivedla na svět v sobotu v 5 hodin ráno.

Nové mládě jméno zatím nemá a těšit se na ně může až při tradičních slavnostních křtinách. Kdo bude kmotrem, zatím jisté není. Nicméně už teď je jisté, že ZOO slaví v tomto roce mimořádné úspěchy v nových přírůstcích. Rok 2014 otevřela první nosorožčí slečna Maruška, která už dorostla do úctyhodných rozměrů a váží přes 500 kilo, a ukončí ho historicky první mládě hrošíka liberijského. 

ZOO navíc na internetu zveřejnila čtvrthodinové video z ostře sledovaného porodu, podívejte se zde.

FOTO: Facebook ZOO Plzeň

Video: www.youtube.cz, kanál ZOO Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT