Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie kontrolovala ubytovny v Plzni a noční kluby na Domažlicku – FOTKY

17.01.2024 8:10

O uplynulém týdnu proběhly kontroly ubytoven a nočních klubů. Policie se zaměřila na Plzeň a Domažlicko. Jak kontroly dopadly? Čtěte v článku.

kontrola ubytovny Plzeň_0124_PČR (1)
kontrola ubytovny Plzeň_0124_PČR (1)kontrola ubytovny Plzeň_0124_PČR (2)kontrola ubytovny Plzeň_0124_PČR (3)kontrola ubytovny Plzeň_0124_PČR (4)kontrola ubytovny Plzeň_0124_PČR (5)kontrola ubytovny Plzeň_0124_PČR (6)

Policisté se zaměřili na ubytovny na území města Plzně a dále i na noční kluby, které se nacházejí na Domažlicku. Byly udělovány pokuty, několik osob policisté zajistili a jedna byla v celostátním pátrání.

Ve čtvrtek 11. ledna policisté z odboru cizinecké policie v součinnosti s obvodním oddělením Plzeň-Bory vyrazili do plzeňských ubytoven, celkem jich bylo šest.

„Zkontrolováno bylo 252 ubytovaných, kdy 164 z nich byli cizinci ze třetích zemí. Kontrola pravosti dokladů proběhla ve 454 případech a obešla se bez závad. Někteří kontrolovaní měli dokladů více, proto je jejich počet vyšší,“ vysvětlil Ondřej Hodan, mluvčí policie.

V jednom případě policie zjistila, že se kontrolovaná osoba české národnosti nachází v celostátním pátrání. „Tato osoba tak byla omezena na osobní svobodě a jela s policisty na obvodní oddělení k provedení dalších nezbytných úkonů,“ uvedl mluvčí policie a doplnil, že u jednoho z cizinců vyšlo najevo, že se na našem území nachází neoprávněně. Byl tedy zajištěn a převezen na odbor cizinecké policie. Národnost policie neuvedla.

Na cizince a nejen na ně se v prostorách nočních klubů na Domažlicku zaměřili policisté v pátek 12. ledna od 20:00 hodin do 03:00 hodin následujícího dne. Cílem bylo odhalit cizince, kteří se zdržují na našem území neoprávněně.

„Zkontrolováno bylo 6 nočních klubů a 85 osob. Z toho bylo 36 cizinců třetí země, 30 občanů EU a 19 Čechů. Kontrol pravosti dokladů bylo 127 a byly v pořádku,“ uvedl Ondřej Hodan.

Policisté udělili 2 pokuty příkazem na místě za to, že cizinci nepředložili na požádání policie cestovní doklad nebo jiný doklad totožnosti. „Zajištěni pak byli 4 cizinci, protože lustrace ukázala, že se na území České republiky zdržují neoprávněně. Skončili v policejní cele, se třemi následně policisté zahájili správní řízení a vydali jim rozhodnutí o správním vyhoštění z území členských států EU na 1 rok. Čtvrtému byl rovnou vydán výjezdní příkaz s povinností vycestovat z území ČR,“ uzavřel mluvčí policie.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte