Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Pátrání na Šumavě skončilo tragédií! Pohřešovaného muže našli v lese mrtvého

09.10.2014 7:58     09.10.2014 9:09

Policisté, ale také Horská služba, hasiči a další složky se na Šumavě zapojili do pátrání po muži, jehož auto stálo zamčené v Gerlově Huti. Tělo mrtvého muže se našlo v lese u parkoviště!

ilustrační foto_QAP foto (33)

Dopravně bezpečnostní akce na Železnorudsku na Šumavě se proměnila v pátrání po pohřešovaném muži. Jeho auto se našlo zaparkované a zamčené v Gerlově Huti. Následně se rozjelo velké pátrání, protože se ukázalo, že auto patří muži, který je pohřešovaný. Pátrací akce bohužel skončila tragédií.

Velké manívry odstartovaly poměrně nevinně, když hlídka policistů ze Železné Rudy kontrolovala zaparkované auto v Gerlově Huti v rámci dopravně bezpečnostní akce. "Policisté nalezli v části Gerlova Huť zaparkované vozidlo značky Škoda Fabia, které bylo uzamčené a nepoškozené. Dalším šetřením policistů byl zjištěn majitel 78letý cizinec, který byl veden v mezinárodním pátrání jako pohřešovaná osoba," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté hned začali propátrávat okolí, následně si ale na pomoc přivolali další složky. Do terénu vyrazily desítky policistů, hasičů a záchranářů. "Byla vyhlášena pátrací akce, do které bylo zapojeno 25 policistů, 17 hasičů, 16 pracovníků Informační a strážní služby Národního parku Šumava, členové horské služby, strážníci městské policie a dobrovolní záchranáři se speciálně vycvičenými psy," shnrula mimořádné opatření policejní mluvčí.

Bohužel ani zástupy policistů, hasičů a záchranářů nemohli už seniorovi pomoct. "Bylo provedeno ohledání místa i vozidla a v 11.25 hodin byl pracovníkem strážní služby v lesním porostu cca 200 metrů od parkoviště Gerlova Huť muž nalezen bez známek života," uzavírá Dana Ladmanová s tím, že policisté případ stále šetří a byla nařízená i pitva.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte