Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Ušetřené finance z rekonstrukce fotbalového stadionu půjdou na výstavbu atletického areálu

11.02.2012 15:00

Uhradit náklady na druhou etapu výstavby atletického areálu ve Skvrňanech pomohou úsporné kroky radnice z první etapy rekonstrukce stadionu ve Štruncových sadech.

Fotbalový stadion_náhled studie

Sedmnáct milionů korun ušetřených při rekonstrukci stadionu ve Štruncových sadech využije město na výstavbu druhé etapy atletického stadionu ve Skvrňanech.

Stavbu tribuny, krytého běžeckého tunelu a parkoviště zahájí město letos. Skončit má v roce 2013. Předpokládané náklady jsou podle projektové dokumentace odhadnuty na osmdesát milionů korun.

Uhradit náklady na druhou etapu výstavby atletického areálu ve Skvrňanech pomohou úsporné kroky radnice z první etapy rekonstrukce stadionu ve Štruncových sadech. Vysoutěžená částka se při její realizaci snížila z téměř 257 milionů korun na 240 bez DPH.

"Upustili jsme například od instalace reklamních LED mantinelů nebo některých elektronických a kamerových systémů, které se nemusely měnit, protože stávající kapacita byla dostačující," uvedl technický náměstek Petr Rund.

Druhá etapa výstavby atletického stadionu počítá s novou tribunou o kapacitě 800 diváků. Uvnitř vzniknou šatny, posilovna a prostor pro regeneraci. Sto dvacet metrů dlouhý speciální tunel umožní atletům trénovat i v zimě.

"Tím město naplní svůj slib. Atletům zajistí kompletní přestěhování do nového areálu ve Vejprnické ulici," pokračuje náměstek Rund.

Na jaře začnou atleti využívat tartanový ovál, který se buduje podle požadavků mezinárodní atletické federace. Měl být dokončen v říjnu minulého roku.

"Počasí nám nebylo nakloněné. Povrchové materiály potřebují pro položení po dobu dvou dnů minimálně desetistupňové teploty, a to na podzim bohužel nevyšlo," uzavírá náměstek.

Atleti nadále trénují na běžecké dráze 33. základní školy ve Skvrňanech a využívají také zázemí hlavní tribuny ve Štruncových sadech.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT