Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Festival Jeden svět v Plzni a Klatovech

14.03.2010 11:34

V pondělí 15. března začíná v Plzni festival Jeden svět. Akce je největším evropským filmovým festivalem na téma lidská práva.

12. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět už začal před čtyřmi dny v Praze. V Plzni jej v pondělí 15. března zahájí ředitel organizace Člověk v tísni Šimon Pánek.

Festival Jeden svět je největším filmovým festivalem v Evropě na téma lidská práva. Každý rok přináší kolem stovky filmů a podporuje tak dokumentární filmy se sociální, politicky angažovanou a lidskoprávní tematikou. V letošním roce přihlásili filmaři více než 1 600 snímků, z nichž bylo vybráno 101 filmů ze 30 zemí. 


V Plzni budou festivalové filmy promítány od pondělí 15. do soboty 20. března, od pondělí 22. do středy 24. března se pak na Jeden svět mohou těšit diváci v kině Šumava v Klatovech, které se k festivalu připojily podruhé.

V Měšťanské besedě, která je festivalovým centrem v Plzni, jsou již nyní k vidění dvě výstavy doplňující Jeden svět.

Organizace Nesehnutí tu připravila expozice ´Ženská práva jsou lidská práva aneb kampak, panenko?´a ´Aktivní otcovství aneb když pečují tátové´.

Vstupenky na filmy jsou v prodeji ve festivalových. Lístky stojí 60 korun, zlevněné vstupné je za 40 korun.

Více o festivalu najdete zde

Doprovodný program

V pátek 26. března se v Klubu Stodola v Plzni uskuteční Benefiční koncert pro Haiti. Výtěžek půjde na konto SOS Haiti při Člověku v tísni.

Divadlo pod lampou má na programu od středy 17. do pátku 26. března sérii koncertů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT