QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pří požáru zemědělského objektu zahynula zvířata. Škoda je vysoká! - FOTKY

20.01.2020 9:03     20.01.2020 12:50

Stovky chovných prasnic a selat zahynuly při rozsáhlém nočním požáru v zemědělském areálu u Kladrub na Rokycansku. Po příčině pátrají vyšetřovatelé hasičů i kriminálka. 

 

 

11
112233445521

Deset hasičských jednotek vyjelo těsně před 23. hodinou v neděli 19. ledna k požáru vepřína u Kladrub na Rokycansku. Příčina ohně zatím není jasná. Požár už vyšetřuje kriminálka.

"V době příjezdu první jednotky byl již objekt požárem zcela zasažen. Hasiči se kromě hasebních prací zaměřili i na ochranu okolních budov. Bohužel, při požáru zahynulo 300 chovných prasnic a 1 300 selat,“ sděluje mluvčí Hasičského záchranného sboru Petr Poncar.

Oheň způsobil značnou škodu. "Předběžná škoda byla vyčíslena na 35 milionů korun a uchráněné hodnoty na 70 milionů korun,“ dodává mluvčí. Hasiči vyšlou na místo dron, aby zdokumentoval a zkontroloval požářiště.

"V Rokycanech bude před polednem zasedat krizový štáb. Na místě zůstávají dvě hasičské jednotky a vyšetřovatelé Technického ústavu požární ochrany a Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky," uvedl v pondělí 20. ledna po 10. hodině Petr Poncar. Na místo vyjela i jednotka záchranného útvaru ze Zbirohu, která rozebírá konstrukci budovy. 

Případem už se zabývají kriminalisté. "Oznámení o požáru v zemědělském objektu na Radnicku bylo přijato na lince tísňového volání v neděli 19. ledna pár minut před 23. hodinou. Při požáru nedošlo k žádnému zranění osob. V brzkých ranních hodinách probíhalo ohledání místa, které pokračovalo v dopoledních hodinách za přítomnosti policejního psovoda se služebním psem.  Veškeré okolnosti požáru nadále zůstávají v prověřování kriminalistů územního odboru Rokycany ve spolupráci s hasiči," dodává policejní mluvčí Hana Kroftová.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24