Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Dvě věže DOOSAN Arény zatím v nedohlednu! Plzeň nechce prodat pozemky

18.10.2013 12:10

Dvě věže, které by měly přbýt v DOOSAN Aréně v Plzni, zatím nejspíš jen tak nevyrostou. I když v plánu jsou a jednání probíhají, stále není jasné, jak to bude s pozemky, které patří městu. Viktorka chce ale stavbu dotáhnout do konce.

39617-634960143554412478-320x0-r-

Už kdysi majitel Viktorky Tomáš Paclík slíbil, že pokud se Viktorka dostane tam, kde je, dvě věže se postaví. Slib chce dodržet a od plánů neustoupí. Teď ale nastal konkrétní problém s pozemky, kde by dvě věže měly vyrůst. Patří městu. To je ovšem nechce prodat, ale nejlépe jen pronajmout s tím, že na nich Viktorka postaví věže za své peníze. 

Majitel klubu FC Viktoria Plzeň se nechal slyšet, že plány na stavbu dvou věží rozhodně nejsou u ledu. "S městem o tom jednáme. Otázkou teď je, jak se to udělá majetko právně. Pozemky jsou města a jednáme o různých variantách. Naším zájmem je to dotáhnout do konce," říká Tomáš Paclík.

O prodeji pozemků, kde by věžě měly stát, město nechce ani slyšet. "Problém s pozemky není. My na to máme jasný názor, který jsem na dvou shcůzlách se zástupcem FC Viktorie Plzeň jasně deklaroval. Ten jediný rozdíl je v tom, zda se smlouva uzavře do konce tohoto roku před platností nového Občanského zákona, a nebo po Novém roce, kdy bude platit nový zákon. My jsme připraveni maximálně vyjít vstříc Viktorce, nicméně nejsme připraveni pozemky prodat," potvrdil QAPu náměstek primátora Martin Zrzavecký. 

Důvodem je i to, že městu patří široké daleké okolí a dvou dotčených pozemků se zkrátka vzdát nechce. "My vlastníme pozemky v celém tom okolí a najednou bychom pod dvěma stavbami nějaké kostky vytrhli a prodali pozemky soukromému subjektu. My jsme schopni jednat o variantách, připadají v úvahu výpůjčky, ale velmi administrativně a legislativně náročné. Takže my si myslíme, že bychom na sjednanou dobu pronajali ty pozemky. Pokud by to bylo po novém roce, tak by to bylo takzvané právo stavby. To znamená, že by Viktorka mohla postavit ty stavby s tím, že by v nějaké době byly předány městu," nastínil prioritní variantu města náměstek primátora.

Jak jednání dopadnou, se zatím nedá odhadnout, takže zatím není ani známý termín, kdy by se mohlo začít stavět.

FOTO: ilustarční

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte