QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prosinec přinese nadprůměrné teploty. V příštích dnech to může klouzat

23.11.2015 7:02

Ještě zhruba týden by mělo vydržet chladnější zimní počasí. Podle nových výhledů bude ale období do 20. prosince spíš teplotně nadprůměrné. Čtěte podrobnosti.

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček (10)

Podle nových měsíčních výhledů meteorologů budou teploty v období od 23. listopadu do 20. prosince spíš nadprůměrné. Ještě v tomto týdnu bude nicméně přetrvávat chladnější ráz počasí. Na horách by dál mohlo sněžit, v nížinách budou srážky přecházet v déšť nebo smíšené srážky, které by mohly namrzat.

"Období od 23. listopadu do 20. prosince 2015 jako celek očekáváme teplotně slabě nadprůměrné. Po dvou uplynulých, na listopad teplotně extrémně nadprůměrných týdnech, očekáváme první týden předpovědi (23.-29.11.) teplotně mírně podprůměrný, další tři týdny by měly být teplotně mírně nadprůměrné. Srážkově očekáváme období jako celek průměrné, nejméně srážek předpokládáne v týdnu od 7.-13.12., ostatní tři týdny předpokládáme průměrné," informoval ČHMÚ ohledně počasí v příštích čtyřech týdnech.

Průměrná teplota pro toto období je 0,2 stupně.

V týdnu to bude klouzat! V nížinách budou srážky postupně namrzat.

Ochlazení, které o víkendu přineslo sněžení i do nížin, bude v tomto týdnu pokračovat. Postupně se nicméně srážky v nižších polohách budou měnit na dešťové nebo smíšené a budou namrzat.

V pondělí  bude oblačno, přechodně až zataženo s občasných sněžením, které by na horách mělo být četnější. Nejvyšší teploty se odpoledne vyšplhají na -1 až +3 stupně.

V úterý bude polojasno až skoro jasno, na horách se při zvětšené oblačnosti ojediněle objeví slabé sněžení. V noci naměříme -3 až -7 stupňům, nejvyšší odpolední teploty se dostanou mezi -1 až +3 stupně.

Středa bude ve znamení zpočástku skoro jasné oblohy, postupně ale bude od západu přibývat oblačnost a dorazí místy i sněžení. To bude ale v nižších polohách přecházet už ve smíšené nebo dešťové srážky. Ty by mohly být místy i mrznoucí. V noci naměříme -3 až -7 stupňů, přes den -1 až +3 stupně.

Čtvrtek bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, místy se sněžením, v nížinách se bude opět jednat spíš o smíšené nebo dešťové srážky, které budou ojediněle i mrznoucí. Nejnižší noční teploty budou mezi 0 až -4 stupni. Nejvyšší odpolední se vyšplhají mezi 0 až 4 stupně.

Pátek přinese oblačnou oblohu, přechodně bude i polojasno. Ojediněle by mohlo i sněžit, v nížinách by se mělo jednat znovu spíš o smíšené mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 0 až -4 stupně, při zmenšené oblačnosti až k -6 stupňům. Odpolední teploty se dostanou zase mezi 0 až 4 stupně.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zpočátku oblačno, přechodně až polojasno a ojediněle sněžení. Postupně oblačno až zataženo a místy sněžení, v nížinách srážky většinou dešťové a ojediněle mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti zpočátku až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24