Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Udělejte si příjemný podzimní výlet do Františkových Lázní, FOTKY!

30.11.2013 8:21

Františkovy Lázně jsou kousek a spojíte příjemné s užitečným. Procházky s ochutnávkou pramenů můžete zakončit třeba návštěvou aquaparku...

DSC05635

Pokud si chcete udělat zajímavý výlet třeba i s dětmi, máme pro vás tip. Františkovy Lázně jsou kousek a ještě můžete spojit příjemné s užitečným. Františkovy Lázně jsou krásné v každém ročním období a kromě spousty zajímavých míst spojených s ochutnávkou pramenů, můžete výlet zakončit návštěvou aquaparku.

Pokud se do Františkových Lázní vypravíte na podzim nebo v zimě, budete možná překvapeni, že ulice a parky jsou téměř prázdné a to včetně víkendů. Jak se QAP přesvědčil na vlastní oči, třeba v sobotu večer nepotkáte v ulicích téměř nikoho kromě městské policie, která dohlíží na pořádek. ,,Po 22. hodině se dokonce zhasínají lampy v ulicích a parcích, to je teď takové úsporné opatření města, ale není problém si objednat taxíka, vyjde vás to asi na 80 korun." prozradil nám jeden z provozovatelů lázeňského hotelu na okraji města s tím, že v klubech to naopak "žije" za každého počasí. Prázdné nejsou ani vyhlášené lázeňské domy, ovšem ve srovnání se "sezónou" je to podobné jako v přímořských letoviscích. Dokonce i některé restaurace se na zimu zavírají a na cedulích oznamují věrným návštěvníkům, že se těší na setkání zase na jaře. V centru se ale najíte samozřejmě bez problémů a nechybí ani prodejny s vyhlášenými teplými oplatkami.

Na své si přijdou všichni od seniorů přes zamilované páry po rodiny s malými dětmi. Pro ně je v tomto období asi největším lákadlem františkolázeňské Aquaforum, což je multifunkční komplex s krytými i venkovními bazény s řadou lázeňských a společenských služeb. Uvnitř nechybí ani 25 metrů dlouhý plavecký bazén, který je oddělený, takže plavci nejsou rušeni. Ti, co přišli vydovádět, mají k dispozici velký členitý bazén s nejrůznějšími atrakcemi, vířivku, tobogán a dokonce se můžete v těchto chladných dnech vypravit i do vyhřívaného venkovního bazénu, který najdete poblíž dojezdu tobogánu. Nechybí ani bazén pro malé děti nebo klidová zóna s lehátky v prvním patře.

Na své si přijdou i sportovci. Pokud vám nevadí při sportu zima, můžete přibalit koločkové brusle, kolo nebo jen běžecké boty. Parků nebo lesoparků je ve Františkových lázní spousta, stejně jako cyklotras. Příjemné jsou i podzimní procházky. K ozdobám Františkových Lázní patří lesopark Amerika, kde mimo jiné najdete i soustavu rybníků vybudovanou už v 15. století. Zajímavým "procházkovým" cílem je také františkolázeňský Zámeček. Ten zase najdete v chráněném lázeňském lesoparku "Sady míru" a po částečné rekonstrukci a přístavbě je plně přizpůsoben gastronomii.

A na závěr trochu historie... Lázeňské město bylo založeno v roce 1793 a je pojmenováno na počest císaře Františka I. Franzensbad, městský statut má od r. 1865. Co se týká léčivých účinků zdejších pramenů, ty jsou známy od 15. století, v současné době je využíváno 23 pramenů při léčbě ženských, srdečních a cévních chorob.

FOTO:QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství