Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Tragická nehoda! U Sulkova zahynula žena, další lidé jsou zraněni - FOTKY

26.08.2020 6:45     26.08.2020 11:04

Ke střetu autobusu se zaparkovaným nákladním autem čekajícím na odtah na silnici 26 za čerpací stanici ve směru na Sulkov došlo ve středu 26. srpna ráno. Nehoda si vyžádala odklon dopravy.

4
43215

Všechny záchranářské složky vyjely ve středu ve čtvrt na šest ráno na silnici 26 k vážné dopravní nehodě.

 Autobus narazil do zadní části zaparkovaného kamionu. "V autobuse cestovaly čtyři osoby včetně řidiče. Jednu osobu jsme vyprostili přes prostor bočního okna. Bohužel u jedné z osob byla zranění neslučitelná se životem," sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar.

"V 5.15hodin došlo ke střetu jedoucího autobusu Karosa v pravém jízdním pruhu s odstavenym nákladním autem řádně označeným z důvodu poruchy. Řidič a spolujezdec čekali na odtah. Ke střetu došlo na komunikaci cca 500 metrů za benzinovou čerpací stanicí směr Sulkov. Příčina a okolnosti jsou předmětem dalšího šetření kriminalistů z ÚO Plzeň-venkov," popsala událost policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že dechové zkoušky na alkohol byly u obou řidičů negativní.

"Na místě žena ročník 1984 podlehla svým zraněním neslučitelným se životem. Zdravotnická záchranná služba transportovala z místa muže ročník 1972 se středně těžkým poraněním do fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíě. Dále transportovala muže ročník 1992 a ženu ročník 1986 s lehčími zraněními taktéž do fakultní nemocnice na Lochotíně,“ sdělil operátor krajské záchranky. "Z dopravní nehody byli ještě dodatečně odvezeni dva muži ročníky 1974 a 1989 do fakultní nemocnice na Borech s lehkými poraněními," doplnil dále operátor. 

Nehoda si vyžádala dopravní omezení. "Komunikace je ve směru z Plzně uzavřena. Do Plzně je volně průjezdná. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Policisté dopravu odklání na kruhovém objezdu u Makra. Žádáme řidiče, aby respektovali pokynů policistů a na objízdných trasách se chovali ohleduplně,“ informovala krátce po nehodě policejní mluvčí.

"Komunikace bude uzavřena ještě zhruba dvě až tři hodiny," upřesnila v 11 hodin policejní mluvčí. 

FOTO: Policie ČR, HZS PK  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT