QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Psí akce roku je tady! Kilometrovkou se opět poběží "po šesti"

19.09.2019 7:59

Jedna z nejoblíbenějších akcí plzeňských pejskařů je zpátky. Už o tomto víkendu se opět poběží Kilometrovkou po šesti. Zváni jsou psí závodníci všech ras!

DSC_3035

Letošní ročník Běhu po šesti Kilometrovkou bude již sedmnáctý, poprvé se ale koná v září. Konkrétně v sobotu 21. září. Začátek je opět u Kalikovského mlýna.

"Registrace běžců začíná ve 13 hodin, první pejskaři se svými čtyřnohými miláčky vyběhnou ve 13:30. Pro úspěšné je tradičně připraveno množství cen, ale hlavním smyslem kombinovaného rekreačního běhu je prožít příjemné podzimní odpoledne, navázat přátelství s dalšími pejskaři a přispět na opuštěná zvířata v psích útulcích. Zápisným je totiž cokoliv, co mohou využít – potrava, deky, psí hračky a podobně," říká František Hykeš z plzeňské zoo.

Vítáni jsou všichni soutěživí páníčkové a jejich čtyřnozí miláčci bez rozdílu plemene, stáří, vzrůstu, původu či nepůvodu. "Cíl je na konci Kilometrovky u komunikace k zoologické a botanické zahradě a lochotínskému amfiteátru. Zde se uskuteční doprovodný psí program a budou vyhlášeny výsledky," dodává František Hykeš.

Hlavními pořadateli akce je Sdružení přátel Zoologické a botanické zahrady města Plzně IRIS a plzeňská veterinární klinika RPVET. Odpoledne věnované psím miláčkům je satisfakcí za to, že z veterinárních a bezpečnostních důvodů mají psi vstup do Zoologické a botanické zahrady města Plzně zakázán.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24