Auto CB ŠKODA nový SUPERB

HC Plzeň 1929 zveřejnil právní posudky k chybným registracím

25.11.2010 10:00

Plzeňský hokejový klub zveřejnil právní posudky, se kterými bojoval v kauze kolem chybných registrací hráčů. Jejich zpřístupněním chce zajisti co největší informovanost veřejnosti.

Právní zástupce HC Plzeň 1929 JUDr. Tomáš Tesař Ph.D.

Právní zástupce plzeňských Indiánů JUDr. Tomáš Tesař Ph. D. uvedl, že celá kontumační aféra je výsledkem odlišného výkladu hokejových řádů a zveřejnil posudky, se kterými se HC Plzeň 1929 bránil v kontumační aféře. Řekl také, že klub bude bránit hráče, který využívají svého práva svobody projevu.

"HC Plzeň 1929 se opakovaně snaží rozptýlit mnoho mýtů, které se od počátku causy objevují a jakési spiklenecké teorie, poukazující na jiné kluby či osoby, rezolutně odmítá," uvedl právní zástupce HC Plzeň 1929 JUDr. Tomáš Tesař Ph.D. a dodal, že s ohledem na to, že některé teorie nabývají absurdních rozměrů, rozhodl se klub v zájmu vyvážené informovanosti zveřejnit své Stanovisko, které bylo předáno vedení APK před vynesením rozhodnutí o odebrání bodů, a to včetně dvou právních posudků podporujících klubem zastávané názory na výklad hokejových řádů.

"Celá causa samozřejmě odhaluje jistou nedokonalost nastavených pravidel, přičemž bych rád vyvrátil další mýtus, totiž že náš klub se snaží tato pravidla změnit během ´rozehraného zápasu´. Náš klub od počátku zastává názor, že platná pravidla je třeba respektovat, přičemž celá ´kontumační aféra´ je pouze výsledkem odlišného výkladu hokejových řádů," sdělil mimo jiné Tesař.

"Pokud se před několikaměsíční dřinou hráčů, radostí ze hry, emocemi fanoušků a důvěrou obchodních partnerů dá přednost administrativnímu zásahu zvenčí, jaká zde bude důvěra ve sport? Náš klub odhodlán bránit tento princip důvěryhodnosti sportu i nadále a zároveň bránit i jednotlivé naše hráče, kteří využili svého ústavně zaručeného práva ´svobody projevu´ a označili opačné postoje jako ´nedůvěryhodné´," dodal právní zástupce HC Plzeň 1929 JUDr. Tomáš Tesař Ph. D.

Celé vyjádření JUDr. Tomáše Tesaře Ph. D. jako zástupce HC Plzeň 1929 včetně  Právního rozbor od JUDr. Svejkovského, Právního posouzení od Ústavu státu a práva Akademie věd ČR a Stanoviska HC Plzeň 1929 zaslaného APK najdete na: www.hcplzen.cz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte