QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ranní nehoda na Tachovsku. Řidič automobilu byl pod vlivem drog! – FOTKY

29.07.2022 9:01     29.07.2022 10:36

U obce Ostrov se v ranních hodinách stala dopravní nehoda. Došlo k čelnímu střetu kamionu s osobním automobilem, který řídil pětadvacetiletý muž na drogách.

OA a kamion_Tachovsko_HZSPK (2)
OA a kamion_Tachovsko_HZSPK (2)OA a kamion_Tachovsko_HZSPK (1)OA a kamion_Tachovsko_HZSPK (3)OA a kamion_Tachovsko_HZSPK (4)

Dopravní nehoda se stala v průmyslovém areálu na Nové Hospodě. „V pátek 29. července v 6:37 hlášena dopravní nehoda osobního automobilu a kamionu. Došlo k čelnímu střetu. Ke srážce došlo na Tachovsku na Nové Hospodě u obce Ostrov,“ informoval o nehodě Michal Holeček, mluvčí hasičů.

Na místě byla jedna zraněná osoba. „Hasiči po příjezdu na místo poskytli zraněné osobě předlékařskou péči a po příjezdu záchranné služby jim byla předána,“ uvedl Holeček. „Muž ročník 1996 s četnějšími lehčími zraněními byl při vědomí transportován do nemocnice ve Stodě,“ doplnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Hasiči zajistili místo události. „Bylo provedeno protipožární opatření a likvidace uniklých provozních kapalin za pomoci sorbentu,“ dodal Michal Holeček.

AKTUALIZACE:

"Z dosavadního šetření vyplývá, že s nákladní soupravou jel po vedlejší komunikaci 47letý řidič, který se v křižovatce střetl s vozidlem jedoucím zleva po hlavní komunikaci. Po střetu byl 25letý řidič osobního auta zraněný, a tak byl převezený záchrannou službou na vyšetření do nemocnice," popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Řidič osobního automobilu měl pozitivní test na amfetamin. "Ještě před tím s oběma řidiči policisté provedli dechové zkoušky a testy na omamné a psychotropní látky, kdy výsledky na alkohol byly u obou negativní, avšak test na drogy byl pozitivní u řidiče osobního vozidla na amfetamin. V souvislosti s tím byl u něj provedený i odběr krve. Případem se dopravní policisté i nadále zabývají," řekla Dagmar Jiroušková.

 

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24