Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Další ročník Rallye Šumava Klatovy je za dveřmi

16.04.2013 8:42

Rallye Šumava má v Klatovech velmi silnou tradici. Letos se pojede už 48. ročník a chybět nebudou ostřílení jezdci se svými nadupanými stroji! Zároveň odstartuje i Historic Vltava Rallye Klatovy...

IMG_4325

Oblíbená Rallye Šumava se letos pojede už 48. ročníkem a chybět nebudou ti nejlepší jezdci se svými vyladěnými auty. Přihlášku podalo přes čtyřicet závodníků, někteří se omluvili a podle startovní tabulky se rallye letos zúčastní 39 soutěžících.

Mezi soutěžícími vozy najdete širokou škálu značek aut, mezi nimiž uvidíte například Škodu Fabii S2000, Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza STI, Alfu Romeo 147, Peugeota 208 R2 nebo Mini John Cooper Works S2000, kterého osedlají závodníci Václav Pech a Petr Uhel.

Na Rallye Šumava se přihlásilo ale i několik zahraničních závodníků, francouz Dominique Laurent nebo finové Risto Immonen a Marko Sallinen.

Organizátorem rallye je Pošumavský auto moto klub Klatovy, který rallye realizuje ve spolupráci s městem Klatovy. Velmi pečlivě se letos domýšlela bezpečností opatření, k nimž se vyjádřili i samotní závodníci.

Startovací čísla byla závodníkům už přidělená, jedničku bude mít letos Jan Černý s Pavlem Kohoutem a jejich Peugeot 208 R2.

Ve středu a čtvrtek 17. a 18. dubna se pojedou seznamovací jízdy. Rally Šumava Klatovy odstartuje pak v pátek 19. dubna od 16 hodin z náměstí Míru v Klatovech.

Zároveň s Rallye Šumava se pojede také Historic Vltava Rallye Klatovy s historickými vozy. S vozem číslo 1 se představí vítěz loňska Nor Jensen. Závod odstartuje na klatovském náměstí Míru v pátek 19. dubna od 14:35 hodin.


SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství