Bavorské klobásy z pekáče vás dostanou! Je to neskutečná lahoda

25.11.2018 8:01

Máte chuť na opravdovou lahůdku nebo chcete jen překvapit originální a rychlou večeří? Bavorské klobásy z pekáče jsou skutečně tip, kterým oslníte...

IMG_0258

Na přípravu budete potřebovat:

4 bavorské klobásy ( popř. bílé vinné apod. )
1 plechovka drcených rajčat 
250 ml černého piva
1PL sójové omáčky
2 cibule
3 stroužky česneku
čerstvé žampiony  
150 g slaniny
čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj ...)
olej
sůl, pepř, špetka cukru

Postup přípravy:

Klobásky opečeme na pekáčku nebo hlubší pánvi, kterou můžeme použít do trouby. Vyjmeme je a do pánve dáme orestovat nakrájenou slaninu, na ni cibuli na užší měsíčky, pak posekaný česnek a žampiony na čtvrtky.

Chvilku vše restujeme, poté přimícháme pečená nebo drcená rajčata, osolíme, opepříme a trochu podle chuti osladíme. Zalijeme černým pivem, sójovou omáčkou a promícháme. Do směsi vložíme zpět klobásy a obložíme bylinkami.

Dáme péci na 20 minut do rozpálené trouby, aby nám omáčka zhoustla a chutě se prolnuly.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT