QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
03.06.2024 8:55
Plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 otevřela pro rodiny s dětmi novou autorskou interaktivní expozici Cesta kolem světa, která přináší unikátní koncept propojení světelné zážitkové výstavy s prvky únikových a stopovacích her. Příběh expozice odkazuje na slavný román Julese Verna.
03.06.2024 7:42
02.06.2024 23:18
Na vzestupu je opět Úhlava ve Štěnovicích
Čas na jarní očistu! Pomůže vám barevný detoxikační salát
26.05.2018 15:01
Před plavkovou sezónou by to chtělo pořádný detox. Hledáte inspiraci k lehkému obědu nebo večeři? Vyzkoušejte barevný salát, který rozhodně zabere...
Na přípravu budete potřebovat (množství podle potřeby):
hlávkové červené zelí
bulvový celer
řapíkatý celer
mrkev
jablko
piniová a slunečnicová semínka ( mohou být i dýňová apod.)
granátové jablko
Zálivka:
jemně nastrouhaná čerstvá červená řepa
citronová šťáva
trouchu soli, hnědého cukru nebo medu
olivový olej
( vše podle vlastní chuti)
Postup:
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, trochu osolíme a rukama pomačkáme. Necháme půl hodiny odstát.
Mrkev, celer a jablko nahrubo nastrouháme, řapíky nakrájíme na jemné proužky, piniová a slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi a z granátového jablka vyjmeme semínka.
Vše smícháme se zelím, zalijeme připravenou zálivkou a posypeme ještě semínky a lístky řapíkatého celeru.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.
SDÍLEJTE ČLÁNEK