05.06.2024 8:10
Falešná pracovnice finančního úřadu vydírala ženy zbouráním jejich domu
Kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov zahájili trestní stíhání 39 leté ženy jako obviněné ze spáchání přečinu vydírání.
05.06.2024 8:10
Kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov zahájili trestní stíhání 39 leté ženy jako obviněné ze spáchání přečinu vydírání.
04.06.2024 15:19
04.06.2024 13:12
V úterý 4. června bylo v Zoologické a botanické zahradě města Plzně pokřtěno mládě velblouda dvouhrbého. Kmotrem se stal Kamal Farhan, poslanec Parlamentu ČR.
Vepřové nemusíte jen obyčejně upéct. Zkuste si udělat maso trhané. Výtečné maso do sendvičů, na chleba s hořčicí a křenem nebo třeba do burgeru. Jak na to? Popsala pro vás foodblogerka Andrea Motlíková.
Na přípravu budete potřebovat:
1 vařené ovarové koleno (případně můžete použít i jiný kus vepřového masa, krkovici v celku apod., může se samozřejmě připravit i z masa syrového)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
koření dle chuti - pepř, kmín,troška papriky sladké, chilli (já jsem použila nové koření, které prodávám s názvem Čuník na pivu. Obsahuje: pivní extrakt, česnek, cibuli, papriku, kmín, rajčatový prášek, pepř, karamel a tymián ... je skvělé )
300 ml černého piva
sůl
Postup přípravy:
Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník.
Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180oC. Necháme péct hodinu a půl. Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150oC asi 4 hodiny.
Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál.
V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme . Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo ho dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou...
Tak dobrou chuť!
Foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů Andrey Motlíkové na facebooku nebo blogu V kuchyni vždy otevřeno