06.05.2024 18:50
06.05.2024 17:48
Práce na opravě silnice ve Vysoké Libyni jsou v plném proudu - FOTKY
Po zimní přestávce se s v březnu začalo zase naplno pracovat na opravě silnice I/27 ve Vysoké Libyni a jejím bezprostředním okolí. Práce probíhají za úplné uzavírky.
06.05.2024 16:45
Křišťálový unikát i tisíce let staré duby. V muzeu Depo Moto Art je k vidění unikátní výstava - FOTKY
V Depo Moto Art v Plzni jsou aktuálně k vidění samé unikáty! Nahlédněte do něj s QAPem.
Sezóna hub je tady! Maďarská houbová polévka se smetanou je lahůdka
Houbařská sezóna je v plném proudu. Už jste se přejedli "houbovky", smaženice i bramboračky? Vyzkoušejte originální maďarskou houbovou polévku!
Na přípravu budete potřebovat:
dvě plné hrsti pokrájených lesních hub
1 cibule
1 PL sladké maďarské papriky
2 PL hladké mouky
2 KL sójové omáčky
1 zakysaná smetana
kousek másla
šťáva z citronu nebo ocet
čerstvý kopr a petrželka
sůl a pepř
1 l vývaru
Postup přípravy receptu:
Na másle zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, přihoďte houby, osolte a za stálého restování nechte houby pustit šťávu. Jakmile se šťáva vypaří, přisypte mouku a ještě chvilku míchejte. Zaprašte paprikou, promíchejte, zalijte vývarem a sójovkou. Důkladně rozmíchejte. Nechte vařit 15 minut. Do zakysané smetany přidejte pár lžic horké polévky, aby se nesrazila a po částech vmíchejte do polévky. Dochuťte citronovou šťávou nebo octem, pepřem, odstavte a přidejte posekaný kopr a petrželku.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.