QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
11.06.2024 11:13
Začíná nepřetržitý letní provoz sportovního areálu Ski&Bike Špičák. Navíc se otvírají naučné stezky na ledovcová jezera i nová cyklistická trať „Uphill Špičák 1202“.
10.06.2024 17:16
Plzeňští celníci kontrolovali přepravu vybraných výrobků. Zajistili tisíce cigaret i stovky lihovin.
10.06.2024 9:11
10.06.2024 17:03
Řidiči musí na dálnici D5 ve směru na Rozvadov počítat s omezením.
Sezóna hub je tady! Maďarská houbová polévka se smetanou je lahůdka
24.08.2019 9:39
Houbařská sezóna je v plném proudu. Už jste se přejedli "houbovky", smaženice i bramboračky? Vyzkoušejte originální maďarskou houbovou polévku!
Na přípravu budete potřebovat:
dvě plné hrsti pokrájených lesních hub
1 cibule
1 PL sladké maďarské papriky
2 PL hladké mouky
2 KL sójové omáčky
1 zakysaná smetana
kousek másla
šťáva z citronu nebo ocet
čerstvý kopr a petrželka
sůl a pepř
1 l vývaru
Postup přípravy receptu:
Na másle zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, přihoďte houby, osolte a za stálého restování nechte houby pustit šťávu. Jakmile se šťáva vypaří, přisypte mouku a ještě chvilku míchejte. Zaprašte paprikou, promíchejte, zalijte vývarem a sójovkou. Důkladně rozmíchejte. Nechte vařit 15 minut. Do zakysané smetany přidejte pár lžic horké polévky, aby se nesrazila a po částech vmíchejte do polévky. Dochuťte citronovou šťávou nebo octem, pepřem, odstavte a přidejte posekaný kopr a petrželku.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.
SDÍLEJTE ČLÁNEK