27.04.2024 18:51
Pouť na Doubravce finišuje!
Zajímá Vás, jakou částku na pouti utratíte? Přinášíme přehled cen.
27.04.2024 18:51
Zajímá Vás, jakou částku na pouti utratíte? Přinášíme přehled cen.
27.04.2024 13:51
27.04.2024 10:40
Hledáte novinku do domácího jídelníčku? Vepřové závitky s jarní nádivkou provoněnou bylinkami, špenátem a uzeným masem jsou ideální tip...
Na přípravu budete potřebovat:
2 větší plátky vepřového masa ( krkovice, kýta, plec)
100ml bílého vína
200ml uzeného vývaru
sůl, pepř
kousek másla
olej
Na nádivku:
1 rohlík nakrájený na kostičky
hrst nakrájeného uzeného masa
hrst špenátu (mangoldu nebo kopřiv)
1 vejce
2PL smetany
špetka muškátového oříšku
zelené bylinky ( petrželka, pažitka, libeček)
sůl
Postup:
Maso co nejvíce naklepeme na slabý a velký plátek, osolíme a opepříme.
Kostičky rohlíku a uzeného masa nasucho opečeme na pánvi, přesypeme do misky, pokropíme smetanou a uzeným vývarem a necháme nasáknout. Na pánev dáme špenát nebo pokrájený mangold, podlijeme 1 PL vody a necháme ho zavadnout. Přidáme k rohlíkům s masem, vmícháme vejce, bylinky, osolíme a promícháme.
Na maso navršíme směs a zavineme, omotáme provázkem nebo spíchneme jehlami.
Na pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a závitky zprudka ze všech stran necháme zatáhnout. Podlijeme vínem a vývarem, přiklopíme a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca půl hodiny, během té doby přeléváme výpekem. Poté odkryjeme a dopečeme. Do výpeku nakonec přidáme kousek másla na zjemnění.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.