QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Referenda v Plzeňském kraji: V Sušici podpořili nemocnici, v Losiné betonárku

10.10.2021 14:30

V rámci voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky proběhy v Plzeňském kraji tři místní referenda. V Sušici lidé rozhodovali o nemocnici, v Losiné o betonárce, v Příkosicích o kanalizaci.

sušická nemocnice

V Sušici se lidé vyslovovali, zda chtějí, aby město i nadále podporovalo péči v Sušické nemocnici. Referenda se zúčastnilo přes 54 % lidí. Z toho celkem 91,20 % lidí hlasovalo kladně. Z celkového počtu 8782 oprávněných voličů ze Sušice se hlasování zúčastnilo 4372 osob.

Otázka v referendu zněla: „Chcete, aby město Sušice aktivně podporovalo zdravotní péči v rozsahu: lůžková interna, lůžková chirurgie, JIP, následná péče, ambulance, komplement (RTG, SONO, laboratoř), včetně pořízení CT přístroje v Sušické nemocnici?“

Další referenda se konala v Losiné na Plzeňsku a v Příkosicích na Rokycansku.

Občané v Příkosicích se vyslovili pro vybudování dražší spádové kanalizace. Účast v referendu bya 76,9 %.

V Losiné se už potřetí lidé rozhodovali o stavbě betonárky. Ta by měla vyrůst v blízkosti obce. A podle posledního referenda už město Losiná nebude podnikat kroky proti stavbě.

Na otázku "Souhlasíte s tím, aby zastupitelstvo obce Losiná v samostatné působnosti obce již nepodnikalo žádné kroky směřující proti výstavbě betonárky v katastru obce Losiná?", odpovědělo NE 51,3 % voličů. ANO odpovědělo 48,7 % hlasujících. Celkově se referenda zúčastnilo 631 osob z celkového počtu 1085.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24