QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region znovu sevřou tropy! Meteorologové vydali výstrahu, platí do odvolání

23.07.2019 13:01

V Plzeňském kraji platí výstraha kvůli vysokým teplotám. Český hydrometeorologický ústav vydal varování, které platí až do odvolání. Teploty budou stoupat postupně až k 35 stupňům!

Bazén v Plzni na Slovanech

Plzeňský kraj po čase zase ovládnou tropické teploty. V dalších dnech budou stále stoupat. V regionu platí výstraha kvůli vysokým teplotám do odvolání.

V průběhu úterý mají teploty překročit 31 stupňů. V dalších dnech půjdou ještě nahoru. "Od středy 24. 7. čekáme teploty mezi 30 a 35 °C na většině našeho území," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Doporučuje se dodržovat pitný režim, především bychom měli pít neslazené nealkoholické nápoje a kombinovat je s minerálními vodami. Zároveň bychopm měli omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách, nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

Meteorologové zároveň upozorňují na vysoké hodnoty UV indexu. "Hodnoty UV indexu budou v poledních hodinách velmi vysoké, omezit pobyt na přímém slunci, příp. používat sluneční brýle, pokrývku hlavy a chránit pokožku," doporučuje ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24