Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Špičkoví sportovci a umělci jsou k vidění v centru Plzně - FOTKY

05.04.2016 9:03

Ve Smetanových sadech v centru Plzně odstartovala výstava, která potěší všechny sportovní, ale i umělecké fanoušky. K vidění jsou fotky sportovních legend známého plzeňského fotografa.

FOTO_Magistrát města Plzně (5)
FOTO_Magistrát města Plzně (1)FOTO_Magistrát města Plzně (2)FOTO_Magistrát města Plzně (4)FOTO_Magistrát města Plzně (3)FOTO_Magistrát města Plzně (5)

Ve Smetanových sadech před Studijní a vědeckou knihovnou odstartovala výstava, která potěší všechny milovníky nejen sportu, ale i špičkových fotek. Na panelech před knihovnou jsou k vidění díla známého plzeňského fotografa Josefa Adlta.

Na výstavních panelech jsou fotografie známých sportovců jako je například hokejista Martin Straka, házenkáři Filip Jícha a Radek Motlík nebo fotbalisté Pavel Horváth a Pavel Nedvěd. Nechybí ale ani portréty destibojaře Romana Šebrleho, tenistky Barbory Strýcové, cyklisty Františka Raboně nebo jachtaře Davida Křížka. Součástí expozice jsou ale zároveň také snímky držitelů Ceny Thálie za balet Ivony Jeličové a Richarda Ševčíka.

"Jsem velmi rád a šťastný, že se tuto výstavu podařila uskutečnit s jedním z nejlepších světových fotografů. Je to jedna z forem, kde lidé mohou vidět, že sport lze propojit s kulturou a uměním,“ uvedl Michal Dvořák, radní města Plzně pro oblast podpory podnikání a sportu, který se sám dostal na jeden z panelů jako objekt fotografa. Výstavu zahájil spolu s autorem.

"Snímky jsou výběrem nejvýznamnějších a nejzajímavějších osobností a modelů, které jsem měl tu čest fotografovat. Jako malý kluk jsem se nechával inspirovat fotografiemi a příběhy slavných sportovců, které mě ujišťovaly v tom, že vysněného cíle lze dosáhnout pouze dlouhodobým poctivým tréninkem, nezlomnou vůlí a nekonečnou vytrvalostí. A to platí ve sportu i v životě,“ prozradil autor výstavy Josef Adlt.

Pro fotografa Josefa Adlta je sport velmi blízkou záležitostí. Od fotbalu postupně přesedlal v 16 letech ke kulturistice, ve které si připsal na konto hned několik úspěchů. Stal se několikanásobným mistrem republiky, jako reprezentant v roce 1994 obsadil na mistrovství světa 11. místo v kategorii nad 90 kilogramů. Dráhu fotografa nastartoval rok 1993, kdy se jeho snímky objevily na stránkách časopisů Muscle&Fitness, Svět kulturistiky a Sport Revue. O rok později se jeho fotografie ocitly i na titulních stranách časopisů a knih. Naplno se fotografování věnuje od roku 2008.

Výstava, kterou uspořádal Odbor prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně, potrvá vr Smetanových sadech do 1. května.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT