QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce pivovaru v Domažlicích se prodraží! Hotovo má být v lednu

24.09.2019 7:01

Rekonstrukce pivovaru v Domažlicích nabere zpoždění a bude dražší, než se původně předpokládalo. Důvodem je špatný stav krovu, který se musí sanovat.

pivovar Domažlice

Zastupitelé uvolnili 12,6 milionu korun na dodatečné práce při rekonstrukci historického pivovaru v centru města. V průběhu stavby se zjistilo, že nosná dřevěná konstrukce začala pracovat. Nutnost nákladné opravy krovu potvrdil i statický posudek.

O přesné výši nákladů ještě jedná vedení města s dodavatelem stavby -  firmou Metrostav. Jasno by mělo být v nejbližších dnech.

Domažličtí zastupitelé na svém středečním jednání rozhodli,  že částka 12,6 milionu Kč bez DPH,  která byla ušetřena při rekonstrukci bazénu, bude použita právě na zajištění sanace nosných konstrukcí pivovaru. Peníze tak nebylo nutné uvolnit z investiční rezervy.

Kromě dodatečných nákladů si zmíněný stavební zásah vyžádá i pozdržení celého harmonogramu stavby. "Podle současného stavu to předběžně vypadá, že by stavbaři mohli být hotovi v lednu," odhadl starosta Zdeněk Novák.

Zdroj a foto: MÚ Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24