Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nohu z plynu! Ve čtvrtek se bude měřit na 950 místech v celé republice!

23.03.2022 20:43

Ve čtvrtek 24. března policisté vyrážejí na silnice, zaměří se na rychlost. Meření proběhne na 950 místech v celé České republice v rámci akce Speed Marathon!

Policie doprava QAP foto (5)

Velká dopravně bezpečnostní akce s názvem SPEED MARATHON proběhne v celé České republice ve čtvrtek 24. března.

Jde o celoevropskou dopravně bezpečnostní akci, která probíhá již sedmým rokem na našich silnicích. "Akce je zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů, a to v obci i mimo obec. Policie České republiky na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit bude provádět po celý den měření rychlosti," uvádí PČR.

Měření se uskuteční na přibližně 950 místech. Probíhat bude také v Plzeňském kraji, a to na několika místech v Plzni i ve všech okresech. Policisty můžete potkat také na dálnici D5.

"Cílem dopravně bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích. I z tohoto důvodů o akci předem informujeme. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která sebou nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně tisíce  dopravních nehod a desítky zmařených lidských životů," říká tisková mluvčí policie Hana Rubášová.

 

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT