Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Živý betlém ze Starého Plzence zahájí turné po regionu! FOTKY!

16.12.2013 9:04

Staroplzenecký živý betlém se objeví hned na několika místech regionu. Kromě Plzně a Starého Plzence bude k vidění například i v Kralovicích. Obrovský úspěch už sklidil také v srdci Prahy. Přinášíme přehled termínů!

Staroplzenecký živý betlém na Křížovnického náměstí v Praze.
Staroplzenecký živý betlém. Staroplzenecký živý betlém. Staroplzenecký živý betlém. Staroplzenecký živý betlém.Staroplzenecký živý betlém na Karlově mostě v Praze. Staroplzenecký živý betlém na Křížovnického náměstí v Praze. Staroplzenecký živý betlém na Křížovnického náměstí v Praze. Staroplzenecký živý betlém na Křížovnického náměstí v Praze. plakat Plzen 2013plakát Plzenec 2013

Staroplezenecký živý betlém už loni oslavil své dvacáté výročí a také pro letošní předvánoční čas připravil několik představení v rámci našeho regionu. K vidění bude v Plzni, ve Starém Plzenci a také v Kralovicích. Premiéru si odbyl také v Praze u Karlova mostu na Křížovnického náměstí.

Kromě našeho regionu se letos představil Staroplezencký betlém už v Praze u Karlova mostu. Právě starobylý most a jedna z hlavních českých památek zažila originální průvod a na závěr také sklidil betlém mimořádný úspěch se svým představením na Křížovnického náměstí (viz fotogalerie).

Od zpívání koled u jesliček přes „živé“ obrazy za doprovodu hudby je dnes Staroplzenecký živý betlém představován jako divadelní představení s profesionálním ozvučením, doprovodem hudební skupiny a dokonce s divadelní scénou, ve které nechybí ani koně, ovce, poníci a kozy.

"Je důležité si připomínat pravou podstatu Vánoc a našim přáním je vždy k tomu svým malým dílem přispět“, říká Josef Švéda, který myšlenku živého betléma dovedl ke skutečnosti spolu se svými deseti děti a dalšími vícečlennými rodinami ze Starého Plzence.

Staroplzenecký živý betlém již ve své historii navštívil řadu dětských domovů, azylový dům pro matky v nouzi, Salesiánské středisko v Plzni, dále téměř třicet míst Plzeňského kraje, například Seč, Řenče, Nebílovy, Zdemyslice, Rokycany, Blovice, Nepomuk, několikrát se odehrálo představení také v zoologické zahradě, v katedrále svatého Bartoloměje v Plzni a na dalších místech.

Termíny představení Staroplezeneckého živého betlému:

Kralovice :                     20.12.2013 – 17:00
Plzeň (nám.Republiky) :  24.12.2013 – 11:00
Starý Plzenec :              24.12.2013 – 14:00
Plzeň (katedrála) :        2.1.2014 – 16:30

FOTO: Staroplezenecký živý betlém

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství