Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 13:29

Nehoda nákladního a osobního vozidla v Klatovech

Na silnici 27 v obci Klatovy došlo k dopravní nehodě nákladního a osobního vozidla. Vozidla jsou mimo komunikaci. Na místě HZS, RZS a PČR.

Plzeňský kraj podpoří lyžařská centra na Šumavě

08.01.2013 9:59

Radní odsouhlasili při svém posledním jednání hned několik dotačních titulů. Dotaci mohou získat šumavská lyžařská střediska, projekty pro rozvoj cykloturistiky či projekty na obnovu kulturních památek.

IMG_8797

Na Krajském úřadu Plzeňského kraje se v pondělí 7. ledna uskutečnilo čtvrté jednání Rady Plzeňského kraje, při němž byly schváleny níže zmíněné dotační tituly. Plzeňský kraj má pro tyto dotace k dispozici až 6.500.000 Kč.

Dotační titul „Úprava lyžařských tras na Šumavě“ bude poskytován během sezóny 2012/2013. Objem této dotace činí 300 tisíc korun. „Žádost o dotaci mohou podat jen obce Plzeňského kraje, které zajišťují pravidelnou strojovou údržbu lyžařských běžeckých tras na území Šumavy. Kritérium pro poskytnutí dotace je délka udržovaných tras a celkové náklady na jejich údržbu,“ upřesňuje René Zeithaml, mluvčí Krajského úřadu Plzeňského kraje. Uzavírka žádostí proběhne 5.2. 2013.

Dotační titul „Podpora rozvoje cykloturistiky a cyklistické dopravy v Plzeňském kraji v roce 2013“ podpoří projekty investičního charakteru, především výstavbu, rekonstrukce, značeční a doprovodnou strukturu cyklostezek i projektovou dokumentaci. Žádosti o dotaci lze podávta do 12.4. 2013.

Dotace z programu „Zachování a obnova kulturních památek Plzeňského kraje“ budou poskytovány na stavební a restaurátorské práce související se zachováním a obnovou památek. Tato dotace se týká ohrožených kulturních nemovitostí (umělecko řemeslných a výtvarných děl v exteriérech památek, atd.)

Krajský úřad podpoří také „Obnovu historického stavebního fondu v památkových rezervacích a zónách a staveb drobné architektury na území Plzeňského kraje“. Uzávěrka pro poslední dva zmíněné programy proběhne 15.3. 2013.

foto : qap.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství