QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiče v Plzni a okolí potrápí další uzavírky. Kde nás čekají omezení?

31.07.2020 9:20

Začíná oprava povrchu mostu Ivana Magora Jirouse. S uzavírkami počítejte také na Americké třídě. Stavbaři obsadili i průtah v Chrástu.

11

Od pátku 31. července do pondělí 3. srpna se uzavře most Ivana Magora Jirouse u vlakové zastávky Jižní Předměstí.

"Objízdná trasa pro úplnou uzavírku místní komunikace Koperníkova je vedena ve směru z Koperníkovy ulice a od Klatovské třídy ulicemi Hálkova a Břeňkova na ulici Borská. Ve směru z Borské ulice do ulic Břeňkova, Korandova a Nerudova do ulice Koperníkova,“ vysvětluje policejní mluvčí  Michaela Raindlová.

"Odfrézujeme současný povrch mostu od křižovatky s ulicí Borská po křižovatku s ulicí Hálkova, provedeme důkladnou penetraci a položíme novou vrstvu asfaltu. Na závěr opravíme nátěr zábradlí v místech poškození, což je cca 20 procent plochy. Most bude po dobu oprav uzavřen pro veškerou dopravu,“ vysvětlila technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně Andrea Fojtíková.

Během srpna čekají na řidiče uzavírky také na Americké třídě v Plzni. Důvodem je výstavba horkovodu a opravy poklopů.

"Ve dnech 1. a 2. srpna bude uzavřen úsek od Prokopovy ulice po Škroupovu ulici. Výjimka platí pro autobusy a vozidla stavby. Ve dnech 10. a 11. srpna pak bude omezeno odbočení do Jungmannovy ulice od pomníku a 22. až 25. srpna dojde k zjednosměrnění úseku od Prokopovy ulice až k ulici Škroupova s výjimkou autobusů a vozidel stavby," sděluje Michaela Raindlová.

Komplikace čekají řidiče i v Chrástu. "Dne 3. srpna začne druhá etapa výstavby s vyloučením dopravy mimo autobusů. Objízdná trasa vede po místních komunikacích ulicemi Pod Školou a Uhelná,“ dodává mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24