Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Vydávání dokladů v Plzni rozšíří úřední hodiny! Přípravy na volby jsou v plném proudu

15.10.2013 10:02

Přípravy na předčasné volby jsou v plném proudu. Chystají se na ně krom obyvatel také úřady v celém regionu. V Plzni už volební komise procházejí školeními. Volební místnosti by se přesunovat neměly. 

volby ilustr

Už jen deset dnů zbývá do chvíle, kdy se také v našem regionu otevřou volební místnosti. Přípravy na předčasné volby jdou do finále. V Plzni čeká vleké školení volební komise, jejich předsedy a členy ve čtvrtek. Radnice už také zveřejnila mimořádnou otevírací dobu kvůli dokladům.

Už během následujících dnů se ve schránkách objeví volební lístky. Každý by je měl mít nejdéle tři dny před samotnými volbami. "Volební lístky se kompletují podle toho, jak dorazí. Každý obvod to dělá individuálně. Lidé by je měli dostat nejdéle tři dny před samotnými volbami. Pokud by z nějakého důvodu nepřišly, budou i ve volebních místnostech během voleb," řekl QAPu Roman Matoušek, vedoucí Odboru správních činností Magistrátu města Plzně.

"Volební komise čeká velké proškolení ve čtvrtek. Potom už bude hotovo a budeme se soustředit na přípravu voleb. Podle mých informací by se neměla měnit místa volebních místností v Plzni," dodává Matoušek. 

Kvůli vydávání dokladů na poslední chvíli rozšíři úřad v Plzni provozní dobu. Sloužit ale bude výhradně pro účel voleb!

"Ve dnech konání voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, tj. dne 25. října 2013 v době od 14:00 do 21:30 hodin a dne 26. října 2013 v době od 08:00 do 13:30 hodin, bude na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů Magistrátu města Plzně na náměstí Republiky 16 pro občany správního obvodu města Plzně, kteří nemají pro výkon volebního práva platný občanský průkaz nebo cestovní pas, zajištěna služba," informoval plzeňský magistrát.

V mimořádné otevírací době bude ale služba sloužit jen pro potřeby voličů, aby si mohli zajistit doklady. Pro běžné vyřizování občanek a pasů musí přijít lidé jindy. "Stávalo se, že lidé přišli si normálně vyřídit doklady. Pro to ale ty rozšířené otevírací hodiny nejsou. Je to jen pro potřebu voleb," varuje Roman Matoušek s tím, že se stávalo, že úřednice u přepážek si během rozšířených hodin vyslechly doslova své.

Volební místnosti se otevřou 25.října od 14:00 do 22:00 a 26.října od 8:00 do 14:00. "Pro volby do poslanecké sněmovny je na území Plzeňského kraje zaregiastrováno 18 stran s 357 kandidáty. V Plzeňském kraji bude pracovat 1 086 okrskových volebních komisí v 510 obcích včetně městských částí Plzně. Výsledky voleb za jednotlivé volební okrsky budou předávat v sobotu 26. října po 14. hodině," zní oficiální informace z radnice v Plzni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství