QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči, pozor! Provoz na silnicích v regionu dál komplikuje ledovka

08.02.2019 8:56     08.02.2019 9:06

Řidiči by se měli mít i v pátek ráno za volantem na pozoru. Ledovka stále komplikuje provoz na řadě míst, někde zůstávají uvízlá nákladní auta. Přinášíme podrobnosti!

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček (18)

Před ledovkou varovali meteorologové už ve čtvrtek. A skutečně se to vyplnilo. Už od čtvrtečního odpoledne se začala tvořit na řadě míst, s postupujícími mrznoucími srážkami se situace zhrošovala (více se dočtete zde).

Ani páteční ráno ovšem není na silnicích v regionu nijak pohodové. Ledovka stálě dělá velké komplikace zejména na Domažlicku a Klatovsku. V okolí Horažďovic a Sušice silničáři doporučují řidičům skutečně velkou obezřetnost.

Na několika místech mají velké problémy i nákladní auta. Jedno uvízlo na silnici u Klenčí pod Čerchovem směrem na Capartice, další je na silnici číslo 145 u Kašperských Hor, kamion zablokoval také silnici 190 u Čachrova za osadou Nová Hůrka směrem na Železnou Rudu. Podobná situace je také u obce Malý Bor na Klatovsku.

Problémy jsou místy také na jižním Plzeňsku. Týká se to zejména oblasti v okolí Kasejovic, také tam jsou silnice pro nákladní auta velmi špatně sjízdné kvůli ledovce.

Opatrní by měli být řidiči také na severním Plzeňsku. Především na silnicích v okolí Bezvěrova, Úněšova, Všerub a Líšťan.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24