Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeňský kraj usiluje o zlepšení finanční situace krajských nemocnic

18.06.2013 19:59

Krajský úřad Plzeňského kraje navštívil v úterý 18. června ředitel VZP Zdeněk Kabátek. Ten jednal s hejtmanem kraje Milanem Chovancem o finanční situaci krajských nemocnic v Plzeňském kraji.

V úterý 18. června navštívil poprvé Plzeňský kraj ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR Zdeněk Kabátek.

Na Krajském úřadu Plzeňského kraje se sešel ke společnému jednání s hejtmanem Milanem Chovancem, od něhož převzal dopis týkající se úhrad VZP krajským nemocnicím, výše poskytovaných záloh, limitu počtu operací a dalších záležitostí, jejichž úprava by měla směřovat ke zlepšení finanční situace krajských nemocnic.

V dopise pro ředitele VZP Zdeňka Kabátka žádá vedení Plzeňského kraje, aby se VZP zabývala možnostmi narovnání nevyvážených úhrad pro nemocnice Plzeňského kraje, a to především pro Domažlickou nemocnici, a.s.

Plzeňský kraj se dále snaží dosáhnout toho, aby VZP přehodnotila výši poskytovaných záloh na základě skutečného vývoje počtu ošetřených pacientů, tak aby zálohy v druhém pololetí pokryly předpokládaný objem péče za celý rok 2013.

Zástupci kraje dále žádají, aby VZP ČR v odpovídající míře úhradami podpořila zvýšení výkonnosti nových provozů, například navýšením limitu počtu operací u endoprotetických výkonů a operací katarakty nebo navýšením limitu preskripce úměrně zvýšenému objemu ambulantní péče.

"Jednali jsme o problémech, které nás pálí, a to jsou snížené úhrady pro naše nemocnice. Myslíme si, že jsme částečně diskriminováni, a dnes jsme snesli jasné důkazy, v čem spatřujeme tuto diskriminaci. Jsme připraveni na diskusi s VZP o tom, jak péči v našich nemocnicích zlepšovat," uvedl po dnešním jednání hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

"Vedli jsme diskusi o možnosti eliminace restriktivního dopadu úhradové vyhlášky na zdravotnická zařízení kraje. Jsme ve shodě se zástupci kraje a budeme hledat určité cesty, jak vyjít vstříc jejich konkrétním požadavkům," uvedl ředitel VZP Zdeněk Kabátek.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství