Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Skleněné peklo jde k zemi, demolice začala! Podívejte se na AKTUÁLNÍ FOTKY

07.05.2024 10:06

Nastal den D! Začala demolice kontroverzní sedmipatrové budovy známé jako Carimex, která se nachází v Plzni na Rokycanské. Přinášíme AKTUÁLNÍ FOTKY.

demolice skleněné peklo_0524_QAP (2)
demolice skleněné peklo_0524_QAP (2)demolice skleněné peklo_0524_QAP (1)demolice skleněné peklo_0524_QAP (3)demolice skleněné peklo_0524_QAP (4)demolice skleněné peklo_0524_QAP (5)

Ostuda Plzně jde k zemi. Budova, kterou snad každý Plzeňan zná pod názvem Skleněné peklo, vznikla bez stavebního povolení. Nedostavěný objekt řadu let chátral a chátral. V úterý 7. května přišel den D – demolice.

Město Plzeň má s investory uzavřenou dohodu, je připraveno prodat developerům pozemky ve chvíli, kdy zbourají torzo bývalého autosalonu. Dohoda proběhla v roce 2022 za bývalého vedení města. Konkrétně jsme psali ZDE.

Developer poté požádal před rokem současné vedení města o posunutí některých dílčích termínů. Posunuly se tak například termíny podání žádostí pro vydání stavebního povolení nebo rozhodnutí o demolici. Zároveň ale developer slíbil vyklidit objekt a zavázal se provést demolici nejpozději do září 2024.

Vyklízecí a přípravné práce na demolici objektu začaly už v červnu loňského roku. „Bylo tu hodně kamenů, suti, železa..., no řeknu vám, byl tu strašný smrad,“ popsal QAPu jeden z vyklízejících dělníků. Reportáž a fotografie z vnitřku budovy naleznete ZDE.

Od dubna byly v areálu k vidění bagry, probíhaly tam menší demoliční práce. Psali jsme detailně ZDE.

V úterý 7. května přišel den D – demolice. Práce začaly v 9:45.

Na základě splnění termínu demolice má město Plzeň pak převést pozemky. Jak ale před časem připustil současný primátor Plzně, cena pozemku se pravděpodobně zvýší. „Zastupitelstvo bude projednávat majetkoprávní vztahy Carimexu. Pravděpodobně v červnovém nebo zářijovém zastupitelstvu, já mohu deklarovat za město, že máme v tuto chvíli hotový nový revizní znalecký posudek. Cena za prodej pozemku je vyšší, nebudu říkat o kolik, ale je vyšší," uvedl Roman Zarycký.

Noví vlastníci chtějí lokalitu kompletně revitalizovat a místo tzv. Skleněného pekla vybudovat obchodní a administrativní Centrum Úslava, vzniknout zde mají i bytové domy.

Redaktorka QAPu byla na místě začátku demolice - reportáž najdete ZDE.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT