QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rooseveltův most v Plzni už je otevřený pro pěší - FOTKY

19.08.2019 18:40

Rooseveltův most prochází velkou rekonstrukcí a byl zcela uzavřen pro pěší i dopravu. Nyní po něm mohou procházet alespoň pěší po jedné straně. Přinášíme aktuální fotky.

Roosweltův most (2)
Roosweltův most (1)Roosweltův most (2)Roosweltův most (3)Roosweltův most (5)Roosweltův most (4)Roosweltův most (6)

Rooseveltův most spojující čtvrť Roudnou s centrem Plzně prochází rozsáhlou rekonstrukcí kvůli zhoršenému stavu mostní konstrukce.

Most měl být původně otevřen pro pěší už 31. července. Město ale muselo uzavírku prodloužit kvůli neplánovanému navýšení objemu prací na mostovce v oblasti mostu přes Tyršovu ulici. Nyní sice most vypadá ještě jako staveniště, alespoň po jedné straně po něm mohou ale procházet pěší.

K 1. 9. má být podle PDMP ukončena uzavírka Roosweltova mostu. "Od 2. 9. 2019, noční linky od noci z 2. na 3. 9. 2019 budou trasy linek 20, 33, 40, N1 a N4 navráceny na původní trasy obousměrně přes náměstí Republiky, Rooseveltův most a ulici Otýlie Beníškové. Obnovena bude obsluha zastávek „Rondel v ulici Otýlie Beníškové, „Otýlie Beníškové“ a autobusových zastávek na náměstí Republiky," uvádí PMDP.

Náklady na opravu mostu se pohybují kolem 25 milionů korun včetně DPH. Most se skládá ze tří částí, které mají rozdílné technické řešení. Směrem od centra je to mimoúrovňové křížení s Tyršovou ulicí, dále je to estakáda nad ulicemi Truhlářská a Kamenická a nakonec most přes řeku Mži.

"Na celém mostě, tedy v části přes Tyršovu ulici, estakádě a mostě přes Mži budou obnoveny vnější železobetonové římsy a části chodníků. Bude opraveno zábradlí a ošetřeno novým protikorozním nátěrem a kompletně obnoven povrch vozovky,“ uvedla Andrea Fojtíková, technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně.

foto: Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24