QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rozsáhlý policejní výcvik pokračuje, policisté cvičili na vodě - FOTKY

06.10.2021 10:32

Jeden z nejrozsáhlejších výcviků českých a německých zásahových a pořádkových jednotek je v plném proudu. Podívejte se na fotky, jak policisté cvičili záchranu osob z vody. 

výcvik policiestů foto PCR
výcvik policiestů foto PCRvýcvik policiestů foto PCR1výcvik policiestů foto PCR_2výcvik policiestů foto PCR3výcvik policiestů foto PCR6výcvik policiestů foto PCR7výcvik policiestů foto PCR8výcvik policiestů foto PCR4výcvik policiestů foto PCR10výcvik policiestů foto PCR9

V pondělí 4. října začal v Plzeňském kraji společný srovnávací výcvik policistů pořádkových a zásahových jednotek Policie České republiky, bavorské a spolkové policie. Konat se bude až do 8. října. "Toto rozsáhlé cvičení se koná na základě Smlouvy mezi Českou republikou a Spolkovou republiku Německo o policejní spolupráci -  v rámci Projektu 263, jehož cílem je rozšiřování odborných znalostí a vzájemné spolupráce policistů," vysvětlila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Cvičení je rozděleno do několika denních bloků, začalo na Rokycansku ve Zbirohu a v Plzni (více jsme psali zde). V úterý 5. října pak prověřil fyzičku policistů druhý den cvičení zaměřený na záchranu osob na vodní hladině. Ve středu 6. října se zásahové a policejní jednotky přesunuly na jižní Plzeňsko. Tam je cvičení zaměřeno na taktickou a střeleckou přípravu. 

Na Českobudějovicku probíhalo cvičení v úterý 5. října na vodním kanále České Vrbné. "Policisté nacvičovali zejména záchranu osob na vodní hladině, záchranu tonoucího a jeho přesun do záchranného člunu, sebezáchranu při pádu do divoké vody, manipulaci se záchranářským vybavením určeným pro záchranu osob při živelných pohromách, překonání vodního díla a další situace. Cílem fyzicky náročného dne bylo ověřit součinnost a koordinaci jednotlivých týmů v obtížných podmínkách," sdělila podrobnosti policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24