QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V regionu začalo rozsáhlé cvičení českých a německých policistů - FOTKY

05.10.2021 10:57

Během včerejšího dne 4. října proběhl první den výcviku pořádkových a zásahových jednotek. Byl zaměřený zejména na pouliční násilí a zákroky proti skupinám osob.

Výcvik policistů - foto policie.cz_8
Výcvik policistů - foto policie.cz_4Výcvik policistů - foto policie.cz_2Výcvik policistů - foto policie.cz_3Výcvik policistů - foto policie.czVýcvik policistů - foto policie.cz_5Výcvik policistů - foto policie.cz_6Výcvik policistů - foto policie.cz_7Výcvik policistů - foto policie.cz_novější_4Výcvik policistů - foto policie.cz_8Výcvik policistů - foto policie.cz_novější_5Výcvik policistů - foto policie.cz_novějšíVýcvik policistů - foto policie.cz_novější_2Výcvik policistů - foto policie.cz_novější_3

Z důvodu rozšiřování odborných znalostí a vzájemné spolupráce policistů probíhá od 4. 10. do 8. 10. společný srovnávací výcvik českých a německých policistů (více ZDE).

Včerejším dnem odstartoval první tématický blok srovnávacího výcviku. Policisté zahájili svůj výcvik v Plzni v kempu na Malém Bolevci.

"Když byli čeští a němečtí policisté seznámeni s programem, přesunuli se dále se svoji technikou do Zbirohu. Tam je čekala taktická příprava zaměřená na pouliční násilí, zákroky proti skupinám osob a proti nebezpečným osobám. Součástí nácviku byly i zákroky s policejními koňmi," uvedla tisková mluvčí Policie ČR Dagmar Jiroušková.

Dnešní cvičení se přesouvá na Českobudějovicko, kde bude probíhat výcvik na vodě. Ve čtvrtek 7. října policisté pokračují do Plzně k Boleveckému rybníku.

 

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24