S dětmi do Bavorska. Prázdninová zábava jen kousek za hranicemi

03.08.2020 10:54

Nevíte, kam vyrazit na výlet na prázdniny? Zkuste vyjet jen kousek za hranice do Bavorska. Najdete tu zábavní parky, krásnou přírodu a hodně skvělých zážitků pro celou rodinu. Tady jsou tipy...
 

bayernpark 01

Největší zábavní park v Bavorsku - Bayern Park

Když slyšíte zábavní park plný atrakcí s obrovskou horskou dráhou, představíte si velkou Matějskou, kde vám může prasknout nejen peněženka, ale i bubínky? Omyl! Při návštěvě Bayern parku v Bavorsku budete opravdu mile překvapeni.

Výhodou Bayern Parku je určitě široká škála atrakcí. Tady se nebude nudit ani dvouleté dítě, ani šedesátiletý chlapík. Každý si vybere atrakci vhodnou právě pro sebe. Malé děti do metru sice nemohou na všechny atrakce, ale je tu doopravdy hodně moc atrakcí, aby se i nejmenší děti parádně zabavily. U každé atrakce najdete označení s metrem, kdo sem smí a kdo ne. Obrázky značící například doprovod rodičů pozná opravdu každý.

A navíc po zaplacení vstupného, už máte všechny atrakce v ceně. Výjimkou jsou jen bobové dráhy.

Více najdete na stránkách parku - https://www.bayern-park.de/cs/

bayernpark 2

 

Tierpark Lohberg

Máte-li rádi zvířátka a zoo, vyrazte do Tierparku Lohberg nedaleko městečka Lam. Ze Železné Rudy je Lohberg vzdálený zhruba 20 kilometrů, ze Svaté Kateřiny je to necelých dvacet kilometrů. Z Plzně vám tedy cesta zabere zhruba dvě hodiny.

Bayerwald Tierpark Lohberg se rozkládá na deseti hektarech, tierparkem vede okružní cesta. Zoo představuje hlavně původní zvířata Bavorského lesa. Jsou tu vlci, lišky, bobři, vydry, rysi, jeleni, sovy atd. Zážitky budete mít určitě z pozorování rodinky mývalů. V Lohbergu je více než stovka druhů zvířat, žije jich tu na čtyři stovky.

Jak to v zoo vypadá, fotografie a další zajímavosti najdete zde.

ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (24)

 

 

 

Do přírody - na šumavský Ostrý nejkratší cestou z bavorského Lamu

Nádherné výhedy, krásná krajina, parádní výlet...to může být váš výstup na vrcholy Velký a Malý Ostrý. Z parkoviště nad bavorským Lamem to zvládne téměř každý.

Dvojvrchol Ostrý - Malý Ostrý (Kleiner Osser – 1266 m) a Velký Ostrý (Großer Osser – 1293 m) leží na Šumavě respektive v Bavorském lese, protože oba vrcholy jsou již na bavorské straně hranice.

Celý výlet jsme pro vás popsali zde.

Ostrý_Šumava_foto QAP_CZ (19)

Městečko Sankt Englmar se stezkou v korunách stromů, domem vzhůru nohama a zážitkovým parkem s největší bobovou dráhou v Bavorsku

Chcete se s dětmi vydat na parádní výlet? Užijte si den v Bavorsku nedaleko hranic - je tu stezka v korunách stromů a dům vzhůru nohama v areálu WaldWipfelWeg u Sant Englmaru a k tomu ve stejné obci zážitkový park EGIDI-Buckel s největší bobovou dráhou v Bavorsku!

WaldWipfelWeg to je nejen stezka v korunách stromů, ale i stezka optických klamů, lanový park pro vaše děti, k tomu pohled na živé lamy a jedna úplná paráda - dům vzhůru nohama! Více jsme psali zde.

Městečko Sankt Englmar má co nabídnout i na delší pobyt. Více zde.

waldwipfelweg1

Tip na koupání - Osserbad Lam. Koupání i při nepříznivém počasí

Lam - Osserbad Lam (nejkratší cesta z Plzně přes Sv. Kateřinu 1 hodina 20 minut jízdy z Plzně, ze Železné Rudy tvrá cesta cca 30 minut)

Při příznivém počasí můžete využít velkou venkovní část s bazény a tobogánem a velkou plochou pro relaxaci s pohledem na Velký Javor.

Areál disponuje kromě venkovní i vnitřní částí - je zde bazén na plavání, bazén s menším dětským tobogánem, dětský bazén se skluzavkou pro nejmenší a relaxační bazén. Z vnitřní části můžete navštívit i jeden menší bazén s teplou vodou venku.

Přímo u bazénů je restaurace s klasickou nabídkou - bavorské wursty, hranolky apod.

IMG_9992

V oblasti Bavorského lesa najdete i celou řadu ubytování.

Potřebujete-li pomoci s vašimi výlety, ubytováním apod. navštivte Informační centrum Bavorsko - Čechy v Plzni na náměstí Republiky 131/17 .

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24