Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Neckyáda v Křimicích láká malé i velké na netradiční plavbu. Zúčastněte se i vy!

17.06.2024 10:12

Plavidla všech tvarů, barev a druhů se opět po roce hromadně nalodí v Křimicích u Restaurace Roští a za podpory diváků se vydají po řece Mži. Buďte u toho i vy! Postavte si plavidlo a zažijte jedinečnou jízdu. Fantazii se meze nekladou!

Neckyáda_23_foto Restaurace Roští (4)
Neckyáda_23_foto Restaurace Roští (4)Neckyáda_23_foto Restaurace Roští (3)Neckyáda_23_foto Restaurace Roští (6)Neckyáda_23_foto Restaurace Roští (7)Neckyáda_23_foto Restaurace Roští (2)Neckyáda_23_foto Restaurace Roští (5)

Oblíbená akce Neckyáda má bohatou historii, letos se v Křimicích bude konat už 24. ročník. „Neckyádu v Křimicích začali pořádat místní rybáři, lidé se chodili dívat a fandit nejrůznějším plavidlům,“ říká k historii Tereza Uhlová, jedna z organizátorek Neckyády. V loňském roce došlo ke změně trasy. Dříve se jezdilo z Malesic do Křimic, nyní vede trasa z Křimic do Radčic.

Letošní Neckyáda se bude konat v sobotu 3. srpna. Účastníci se nalodí u Restaurace Roští ve 13:00, start je naplánován na 14:00. Diváci budou moci sledovat plavbu na startu i téměř po celé trase, která bude končit v radčické relaxační zóně. Tam proběhne i vyhlášení divácké ankety o nejatraktivnější plavidlo.

Tím to ale nekončí, v relaxační zóně bude na všechny čekat v rámci akce Den Radčic bohatý kulturní program. „V cíli plavby netradičních plavidel budou připraveny nejrůznější atrakce pro děti, jako je skákací hrad nebo autodrom. Restaurace Roští přichystá bohatou nabídku jídla i pití, večer bude hrát kapela. Zkrátka, je na co těšit,“ zve na akci Tereza. Všechny atrakce budou v rámci dětského dne zdarma. 

Nenechte si Neckyádu ujít, postavte plavidlo a zúčastněte se aktivně i vy!

Neckyáda je určená pro všechny věkové kategorie, akce láká skupinky přátel, ale i rodiny s dětmi. „Často se plaví celé rodiny, rodiče postaví plavidlo, děti ho zdobí, poté se spolu účastní,“ říká Tereza Uhlová.

Účastníci Neckyády se mohou plavit na čemkoliv kromě holé lodi nebo člunu. „Lidé jsou opravdu kreativní, jednou se nám například po řece plavil tank, ale také plavidlo, které bylo nazdobeno jako zahrádka, kde nechyběl ani živý králík. Fantazii se meze nekladou,“ dodává s úsměvem jedna z organizátorek akce. „Jsme moc zvědaví, s čím přijdou letošní účastníci.“

Přihlásit se můžete přímo v restauraci Roští na adrese Zámecká 503, Plzeň 5-Křimice či telefonicky na čísle +420 731 207 001.

Jak to vypadalo na Neckyádě v loňském roce? Podívejte se na video:

Tip na závěr! Od 2. do 4. srpna, tedy i během Neckyády, bude v Restauraci Roští k ochutnání speciální Retro menu, které se u návštěvníků vždy setká s velkým úspěchem. Dejte si chutný oběd v restauraci, zúčastněte se Neckyády a užijte si netradiční odpoledne.

Foto restaurace Roští

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte