QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série zabijaček pokračuje! Kde zavoní vůně vepřových hodů?

27.01.2020 20:58

V Plzni pokračuje série zabijačkových hodů. Kdo nestihl vyrazit na vepřové speciality v lednu, může na zabijačkové dobroty vyrazit v únoru a březnu. Akce se konají dál!

DSC_9287

V únoru se můžete těšit na tradiční zabijačku hned na několik místech v Plzni. Přinášíme tipy, kde se budou podávat vepřové speciality!

V sobotu 1. února se chystá Doubravecká zabijačka. Připravené budou nejen zabijačkové speciality, ale i doprovodný kulturní program. Akce startuje v Habrmannově parku v 10 hodin dopoledne a potrvá do 16 hodin.

Další Zabijačkové hody přichystal Městský obvod Plzeň 1, tentokrát na hřišti v Manětínské ulici. Obvod pořádá akci v sobotu 8. února od 10 do 17 hodin. Kromě zabijačkových specialit slibuje také zábavu v podání hudebních doprovodů.

V sobotu 22. února od 10 hodin se můžete těšit na pravou zabijačku na nádvoří křimické sokolovny. "Po ukončení zabijačky ze sokolovny vyráží masopustní průvod masek do sousedních Radčic na masopustní veselici. Všechny masky budou odměněny drobnou masopustní odměnou," zve MO Plzeň 5 - Křimice.

V únoru se budou chystat také oblíbené vepřové hody v Koterově. "Vepřové hody jsou pro místní i přespolní labužníky. Tradičně se podává guláš, polévka, jitrnice, jelítka, tlačenky i další dobroty. Posezení návštěvníkům zpříjemňuje živá hudba," říká Petr Bejm z MO Plzeň 2-Slovany.

V pátek 7. března chystá Městský obvod třetí zabijačkové hody - na louce za školou na Vinicích. Akce začíná v 10 hod. a končí v 17 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24