Sezóna hradu Velhartice jde do finále! Na programu jsou mimořádné prohlídky

25.09.2019 11:56

Pomalu ale jistě jde hlavní sezóna na památkách v Plzeňském kraji do finále. Na mnoha místech už se plánují akce na uzavření sezóny. Hrad Velhartice ovšem láká i na speciální prohlídky...

Velhartice (7)

S příchodem podzimu jde do finále sezóna na hradech a zámcích napříč regionem. Jednu z posledních akcí chystá na tento týden hrad Velhartice. Vyrazit můžete na mimořádné prohlídky s výkladem o velhartických věžích.

Prohlídky s historikem Lukášem Kopeckým budou probíhat ve dnech 28. a 29. září vždy od 11:00, 13:00 a 15:00 hodin. Prohlídka bude trvat zhruba 70 minut. Vstupenky je možné rezervovat předem na telefonním čísle 376 583 315.

K vidění je stále ještě také interaktivní expozici "Ve službách krále", která je zaměřená na život ve 14. století a významné aktivity českých šlechticů Bušků z Velhartic ve službách krále a císaře Karla IV. Expozice bude přístupná do konce hlavní sezóny.

Zamykání hradu Velhartice je na programu v sobotu 26. října. V letošním roce půjde už o XXI. ročník takzvaného "Běhu o hradní klíč". Běžecký závod je určený pro závodníky všech věkových kategoriích. Chybět nebude ani doprovodný program, ohňostroj nebo například lampiónový průvod.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24